Son dakika Tunus'taki darbe girişimi hakkında Türkiye'den ilk açıklama

Son dakika haberler... TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tunus'ta meydana gelen darbe girişimine ilişkin sosyal medya hesabından ilk tepkisi gösterdi.

GÜNDEM 26.07.2021, 09:30
14
Son dakika Tunus'taki darbe girişimi hakkında Türkiye'den ilk açıklama
Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, "Ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullar nedeniyle" kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurdu. Tunus Meclis Başkanı Raşit Gannuşi, "Cumhurbaşkanının yasal bir dayanağı olmayan kararları, bir darbedir, anayasayla yorumlamak yanlıştır" diyerek halkı "demokrasiyi yeniden tesis etmek için barışçıl mücadeleye" çağırdı. Tunus'ta Nahda Hareketi destekçileri, başkent Tunus'taki meclis binası önünde toplanarak Cumhurbaşkanı Kays Said'in aldığı kararları protesto etti. Güvenlik güçleri, parlamento binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.
AK Parti'den Tunus'ta gerçekleştirilen darbe girişimine tepki
Tunus'ta yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'den peş peşe tepkilere geldi. 
TBMM Başkanı Şentop, Twitter hesabından Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak paylaştığı mesajında, "Tunus'ta yaşananlar endişe vericidir; seçilmiş parlamentoyu ve milletvekillerini görev yapmaktan men eden kararlar anayasal düzene karşı darbedir. Askeri/bürokratik darbe her yerde gayrımeşrudur; Tunus'ta da gayrimeşrudur. Tunus halkı anayasal düzene ve hukuka sahip çıkacaktır." dedi.
Tunus'ta yaşananlar endişe vericidir; seçilmiş parlamentoyu ve milletvekillerini görev yapmaktan men eden kararlar anayasal düzene karşı darbedir. Askeri/bürokratik darbe her yerde gayrımeşrudur; Tunus'ta da gayrımeşrudur. Tunus halkı anayasal düzene ve hukuka sahip çıkacaktır.

Tunus'ta yaşananlar endişe vericidir; seçilmiş parlamentoyu ve milletvekillerini görev yapmaktan men eden kararlar anayasal düzene karşı darbedir. Askeri/bürokratik darbe her yerde gayrımeşrudur; Tunus'ta da gayrımeşrudur. Tunus halkı anayasal düzene ve hukuka sahip çıkacaktır. — Mustafa Şentop (@MustafaSentop) July 26, 2021

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı