Son dakika: Van ve Mardin'de C-4 patlayıcılar ele geçirildi

Van ve Mardin'de 1,6 kilogram plastik patlayıcı ile C4 patlayıcı düzeneği ele geçirildi. İçişleri Bakanlığı, operasyonun detayları ilişkin açıklama yaptı.

GÜNDEM 19.06.2021, 12:35 19.06.2021, 12:35
6
Son dakika: Van ve Mardin'de C-4 patlayıcılar ele geçirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir otelde düzenlenen Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) 52. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 17 Haziran'da Van'da bir araçta C4 ile hazırlanmış patlayıcı düzeneği, dün Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir araçta da 1,6 kilogram plastik patlayıcı ele geçirildiğini, 7 kişi gözaltına alındığını söyledi. 
Soylu, Van ve Mardin'de ele geçirilen patlayıcılara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Soylu, şunları kaydetti:
“Ayın 17'sinde Van'da arkadaşlarımız bir aracı durduruyorlar ve içerisinden C4 patlayıcı bir düzenek ile araçtaki 3 kişiyi ele geçiriyorlar. Gideceği yol, güzergah, oluşturacağı maliyet ve hepimize yükleyeceği büyük üzüntü ve moralsizlik elbette ki ülkemizi de etkileyecektir. Ayın 18'inde Mardin Nusaybin'de 1,6 kilogram plastik patlayıcı, yine 3 kişinin bulunduğu bir araçta, yine arkadaşlarımızın dikkati ve tedbirleri sayesinde, hem de bir büyükşehrimize yolculuk yapmak üzereyken ele geçiriliyor. Bulanık suda balık avlamak istiyor olabilirler. Bu cümle çok kullanılıyor. Türkiye'nin etrafı bulanık olabilir ama Türkiye, bulanık su değildir. Türkiye, eski Türkiye de değildir.”
Van ve Mardin'deki operasyonların detaylarıİçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Van Emniyet Müdürlüğünce, kentte 17 Haziran'da 3 kişinin olduğu araçtaki aramada C4 patlayıcı bulundu, hoparlöre yerleştirilmiş mıknatıslı bomba düzeneği ile kumanda ele geçirildi.
Operasyonda araçtaki 3 kişi ile bunlardan biriyle irtibatlı bulunan ve patlayıcıdan haberdar olduğu belirlenen bir kişi gözaltına alındı.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde bombalı eylem yapılacağına dair bilgi elde edilmesi üzerine harekete geçen emniyet güçleri, dün saat 23.15'te Midyat yolu üzerinde 3 kişinin bulunduğu aracı durdurdu.
Araçta yapılan aramada yaklaşık 1,6 kilogram plastik patlayıcı, 2 fünye, 4 adet 9 voltluk pil ile araç altına yerleştirilecek şekilde üzerine cep telefonu monte edilmiş düzenekten oluşan el yapımı bomba ele geçirildi.
Araçtaki 3 şüpheli gözaltına alındı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı