Son seçim anketi: Erdoğan’a Konya’dan büyük darbe

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en çok güvendiği illerin başında gelen Konya’da yapılan son seçim anketi Cumhur İttifakı’nın yaşadığı oy kaybını resmen ortaya koydu.

GÜNDEM 05.02.2023, 07:55
4
Son seçim anketi: Erdoğan’a Konya’dan büyük darbe
ORC Araştırma’nın Konya’da yaptığı son seçim anketi çalışması Cumhur İttifakı’nı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hüsrana uğratacağa benziyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimleri kazanma hırsıyla Hazine’yi boşaltmaya devam ederken EYT gibi düzenlemelerin Cumhur İttifakı’na getirdiği oylar geri dönmeye başladı. Son seçim anketlerinde görülüyor ki Cumhur İttifakı’nın oylarında yeniden bir düşüş trendi görülmeye başladı. Cumhur İttifakı bir çok ilde oy kaybı yaşamaya devam ederken özellikle iktidarın oy kalesi olarak tabir edilen illerden gelen son seçim anketi sonuçlarıyla büyük hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor.

ORC Araştırma tarafından Cumhur İttifakı’nın oy deposu olarak bilinen Konya’da son seçim anketi çalışması gerçekleştirildi. 20-25 ocak tarihinde Konya ilinde yapılan “Siyasi Eğilimler Araştırması” başlığı altında 1.670 kişiye “Bu Pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu yöneltildi. Alınan cevaplara göre AKP’nin oy kalesi olarak bilinen Konya’da Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 48,9 çıkarken  Millet İttifakı’nın oy oranı çok az bir farkla 47,2 olarak kaydedildi.

Cumhur İttifakı’nın yaşadığı oy kaybı bir önceki seçimlerde aldıkları oy oranına bakıldığında çok net bir şekilde ortaya çıktı. 2019 Yerel seçimlerinde AKP ve MHP’nin ortak aday çıkardığı Konya’da iktidar yüzde 70,53 oy almıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı