“Sorunlar büyük, zaman dar: İmece yapmak zorundayız”

Miting atmosferinde gerçekleştirilen Saadet Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın olağan kongresinde Saadet Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Ali İmral, güven tazeleyerek yeniden seçildi.

GÜNDEM 01.02.2023, 04:35 01.02.2023, 17:15
“Sorunlar büyük, zaman dar: İmece yapmak zorundayız”

Saadet Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın olağan kongresi geçtiğimiz gün heyecanlı bir atmosferde gerçekleştirildi. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde düzenlenen olağan kongrede Saadet Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Ali İmral, güven tazeleyerek yeniden seçildi. Miting heyecanıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirilen Saadet Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın olağan kongresine Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ve Saadet Partisi İzmir teşkilatının yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Kongrede katılımcılara hitap eden Birol Aydın, Saadet Partisi ve Altılı Masa’nın politikaları hakkında önemli mesajlar verildi.

Kongrede bir konuşma yaparak katılımcılara hitap eden Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Türkiye siyasetinin gündemine ilişkin mesajlar vererek, “Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacaksınız diye soruyorlar. Şunu net ve isimden bağımsız olarak söylüyorum. Altılı Masa’nın göstereceği aday her geçen gün puanını artırarak devam ediyor. Aday, masayla uyumlu çalışacak, 85 milyon insanımızı kucaklayacak. Altılı Masa hukukuna ve ortak politika metinlerine sadık kalacak, istişare sürecini önceleyecek bir cumhurbaşkanı adayı olacak ve bu aday, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. cumhurbaşkanı olacak. Türkiye 3,5 ay sonra tarihinin en önemli seçimlerinden birini gerçekleştirecek. Bir ekonomik yıkımla karşı karşıyayız. Her gelen yıl ya da ay, bir önceki yıl ya da ayı aratır halde. Tersine bir kötüleşme süreci yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Adalette ve hukukta büyük bir keyfilik ve hoyratlık yaşandığına dikkat çeken Birol Aydın, “Yargıyı ve adaleti bir kılıç gibi kullanmak, bizim gibi ülkelere has olsa gerek. Anayasa’nın çok açık hükümleri çiğneniyor. Ve bu da normal görülüyor. Bu anlayış düpedüz bedeviliktir, magandalıktır. ‘Bir kişi en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebilir’. Bu kadar açık, bu kadar net... Anayasa maddesi var, yoruma mahal yok. Bu kadar keyfiliğin ve hoyratlığın, bu kadar hukuk tanımazlığın olduğu yere yabancı yatırımcı gelir mi? Sermaye sahipleri üretime yönelik yatırım yaparlar mı?” şeklinde konuştu.

Bir felaketin eşiğine doğru yol alındığını vurgulayan Birol Aydın, “Ateş topu o kadar büyüdü ki, yönetimi devralacak olan bizlerin kucağına büyük bir ateş topu geliyor. Bu devasa yükün altından bir tek siyasi partinin gelmesi mümkün olamayacak hale geldi. Bir taraftan seçim kanunundaki zaruret, öbür taraftan Türkiye’nin devasa sorunları, 6 siyasi partinin bir araya gelmesini zorunlu kıldı. Tabiri caizse, sorunlar büyük, zaman dar, imece yapmak zorundayız. Yukarıda bir siyasal ittifak var, aşağıda da seçmen iş birliği olacak. Türkiye’nin süratle toparlanmaya ihtiyacı var. Süratle özgürlüğün, adaletin, ahlakın, doğru yatırımın, sürekli üretimin, yaygın kalkınmanın, adil bölüşümün, birlikte yaşama bilincinin, şeffaflık ve denetim mekanizmasının temin edilmesine ihtiyaç var” diye konuştu.
Emine Özüdoğru - İzmir

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı