Son Dakika

Sosyal çığlık büyüyor

Millî Gazete olarak daha önce “Sosyal çığlık” başlığıyla gündeme getirdiğimiz Türkiye’deki yoksulluk çığlığı gün geçtikçe büyüyor.

GÜNDEM 03.06.2021, 04:35
6
Sosyal çığlık büyüyor
Türkiye’de yoksulluğun geldiği son noktayı gösteren sosyal çığlık büyüyor. Ekonomik sorunlar, işsizlik ve yoksulluğun pençesinde yardıma muhtaç hale gelen vatandaşlar için sosyal medya tek umut haline geldi. Twitter, Facebook ve benzer uygulamalar üzerinden sesini duyurmaya çalışan birçok vatandaş, boş buzdolabı, harabeye dönmüş ev ve küçük çocuklarının fotoğraflarını paylaşarak yardım istiyor.
Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışanların yardım çığlıkları giderek artıyor. Ekonomik kriz, işsizlik, alım gücünün düşmesi, hayat şartlarının zorlaşması, ülkemizde çaresiz kalan vatandaşlar için sosyal medyayı son çare haline getirdi. Twitter, Facebook ve benzer uygulamalar üzerinden yoksulluklarını paylaşan binlerce kişi, geçinebilmek için destek bekliyor. Boş buzdolabı, harabeye dönmüş evler ve küçük çocuklarının fotoğraflarını paylaşarak yaşadıkları sıkıntıları yazan ihtiyaç sahipleri, sosyal medya kullanıcılarından yardım istiyor. Devletin sosyal yardımlarının yetersiz kaldığını ve yoksulluğun geldiği seviyeyi gözler önüne seren bu durum, Türkiye’deki geçim sıkıntısının en büyük göstergesi.
Eşinin ayağı kırıldığı için geçinemez hale gelen bir anne, sosyal medyada evlerinin ve çocuklarının fotoğraflarını paylaşarak, “Yazmaktan utanıyorum. Eşimin ayağı kırıldı, platin taktılar, çok zor durumdayız. Hiç erzakımız yok, 3 aylık ev kiramız birikti, ev sahibi evden çıkartacak. Allah için yardım edin. Evimize gelip bakabilirsiniz” ifadeleriyle yardım istiyor.
Pandemi nedeniyle işsiz kalan bir başka vatandaş ise, “Doğacak çocuğumu görmek istiyorum. İntihar etmek istemiyorum. Allah rızası için duyun beni. Çok zor durumdayız. Eşya borcum var, banka borcum var. Eşim 20 gün sonra doğum yapacak. Kiracıyım. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Allah rızası için sesimi duyun. İşsizim ve evde yiyecek ekmek yok. İntiharın eşiğine geldim” açıklamalarıyla yoksulluğunu anlatıyor. 
Hasta ve yaşlı bir çift de zor durumlarını paylaşarak, “2 aylık kiramız birikti. Gelip görebilirsiniz. Çok zor durumdayız. Evde yiyecek bir şey yok. Bakanımız da yok. Eşim çalışmıyor, ikimiz de astım hastasıyız ve ben de kalp hastasıyım. Bir el uzatın” diyerek yardım eli istiyor.
Anne ve babası hasta olan bir genç kız da, ödeyemediği faturaları ve evlerinin fotoğraflarını paylaşarak, “Allah rızası için yardımcı olun. Yaşlı annem babam var, hastalar, durumumuz yok. Ne olur, Allah için yardımcı olun, gelirimiz yok” notuyla sosyal medya kullanıcılarından gelecek yardımları bekliyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kalan bir anne ise, “Lanet olsun, bir virüs tüm hayatımı altüst etti. Elimde avcumda hiçbir şeyim yoktu, işsiz kaldım, iş de bulamıyorum. Birikmiş kiralarım var, ev sahibi boşalt diyor. Erzak yok, çocuğuma bez alamıyorum, ne hallere düştüm. Devlet dersen, ‘şu yardım var, bu yardım var’ diyor. Hani nerede, bize niye yok” paylaşımıyla geldiği durumu anlatıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı