Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları: Yok sayılmak istemiyoruz

Son dönemde iş yükü artan Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları eylemde haklarını istedi…

GÜNDEM 23.03.2023, 04:35
1
Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları: Yok sayılmak istemiyoruz
Artan iş yükü nedeniyle zor süreçler yaşayan SGK personeli, haklarını geri istiyor. SAVDES-SEN üyeleri, düzenlenen eylemde, seçimden önce özlük haklarında iyileştirme beklediklerini söyledi.
Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri (SAVDES-SEN), Sosyal Güvenlik Kurumu personelinin taleplerini duyurmak için SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz, SGK çalışanlarının EYT ve prim borçlarının yapılandırılması kapsamında SGK personelinin iş yükünün arttığını, 666 KHK ile de mali haklarının elinden alındığını söyledi.

Cengiz, yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda görevli personelin görev ve sorumluluklarının karşılığı olarak geçmiş dönemde ödenen katkı paylarının 5502 sayılı kanun ile yılda iki defa ödenen ikramiyenin ise ‘eşit işe eşit ücret politikası’ çerçevesinde 666 sayılı KHK ile iptal edildiğini söyleyerek, “Süreç içerisinde personele yapılan performans ücreti, mesai, ek ödeme ve vekâlet ücreti gibi ödemeler ya kaldırılmış ya da düşürülmüştür. SGK’da, üçte bir oranda eksik personel ile çalışılması ve iş yükünün her geçen gün artmasına rağmen, özveri ile görev yapan personele hiçbir mali iyileştirme yapılmamakta, önceden var olan ikramiye, katkı payı, mesai ücreti vb. mali haklar geri alındığı için de personelin mağduriyeti süregelmektedir” diye tepki gösterdi.

Cengiz, konuşmasının devamında, 666 sayılı KHK’nın verdiği zararın acilen giderilmesini, 666 sayılı KHK’nın 1.inci maddesi ile 375 sayılı KHK’ya eklenen Ek-12. maddenin iptal edilmesi gerektiğini belirterek, “SGK personeline yılda iki defa verilen ikramiye yeniden ödenmelidir. SGK kadro ve kuruluşunda yer alan personelin özel hizmet tazminatları yüzde 50 artırımlı ödenmelidir veya SGK personeline yüzde 50 oranda sosyal güvenlik tazminatı ödenmelidir. 3600 ek gösterge adaletsizliği giderilmeli, birinci dereceye gelmiş tüm memurlara kadro ve sınıf ayrımı yapılmaksızın 3600 ek gösterge verilmeli” dedi.

Cengiz, “666 KHK ile gasbedilmiş haklarımızın iadesini, emeğimizin ve alın terimizin karşılığını almayı ve insanca yaşama koşullarına sahip olmayı istiyoruz. Seçim öncesi, TBMM kapanmadan önce çıkarılacak torba yasa içerisinde taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz. Yok sayılmak istemiyoruz” çağrısında bulundu.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı