Sosyal haksızlık büyüyor!

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk ara zam ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 06.07.2022, 07:25
2
Sosyal haksızlık büyüyor!
Asgari ücrete yapılan yüzde 30 oranındaki ara zammı yetersiz olarak değerlendiren Tez-Koop-İş Sendikası Başkanı Özdemiroğlu, “Ücretlerin satın alma gücünün bu düzeyde gerilemesi, ücrette kıdemin neredeyse yok edilmesi açık ve tartışmasız biçimde sosyal haksızlıktır, kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Asgari ücretin ülkemizde artık bir geçim ücreti haline dönüştüğünü de belirten Özdemiroğlu, “Asgari ücrete yapılan artışla birlikte çoğunluğu kamu sektöründe bulunan milyonlarca işçinin ücretinin artık asgari ücret ya da asgari ücrete yakın düzeyde ücret alacağıdır. Ücretlerin satın alma gücünün bu düzeyde gerilemesi, ücrette kıdemin neredeyse yok edilmesi açık ve tartışmasız biçimde sosyal haksızlıktır, kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Yaşanan bu haksızlığa son verilmesi için tüm ücretlerin, asgari ücret düzeyinin üzerine çıkartılması çağrısında bulunarak şunları kaydetti: “Kamu kurumlarında asgari ücret düzeyinde kalan tüm ücretler, yeniden değerlendirilerek yükseltilmeli ve toplu sözleşmelere bağlı ek düzenlemeler en kısa sürede gerçekleştirilmelidir. En önemli nokta ise işçi ücretlerinde gerçek artışı sağlamak için enflasyonla etkili biçimde mücadeleden başka bir yöntemin hiçbir zaman kalıcı olmadığıdır, olamayacağıdır.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı