Sosyal medya 1930’da çekildiği iddia edilen bu fotoğrafı tartışıyor

Bir kullanıcı tarafından Youtube'a yüklenen görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

AİLE 31.10.2022, 12:15
9
Sosyal medya 1930’da çekildiği iddia edilen bu fotoğrafı tartışıyor
1930 yılında çekildiği iddia edilen görüntülerde bir kadının elinde kablosuz telefon tuttuğu görülüyor. "Peki o zamanın teknolojisi düşünüldüğünde bu mümkün mü? " sosyal medya şimdi bunu tartışıyor.
Youtube’da yayınlanan görüntülerde bir kadın, kablosuz bir telefonla konuşuyor. İlginç olan kısım ise cep telefonuna benzeyen cihazın 1930’da çekilen bir fotoğrafta yer alması…
Görüntüler ortaya çıkmasının ardından kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, birçok kişi fotoğrafla ilgili ilginç teoriler de ortaya attı. Hatta bazı komplo teorisyenleri ileri gitti ve bu görüntülerin ‘zaman yolculuğunun kanıtı’ olduğunu savundu.

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, ABD’de bir fabrika çıkışında çekildiği öne sürülen görüntüler tartışma yarattı. O yıllarda kablosuz telefon olmadığını söyleyen kişiler görüntülere anlam veremedi.
Eerie 1930s footage of 'phone' has conspiracy theorists claim time travellers exists - Daily StarYoutube’a yüklenen video kısa sürede yarım milyon görüntülenme alırken, sosyal medyada da en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.  Peki görüntülerdeki gerçekten bir kablosuz telefon mu?

Bu soruya kesin bir yanıt verilmese de videoyu yükleyen kişi fotoğraftaki kadının büyükannesi olduğunu iddia etti. “Gördüğünüz kadın benim büyük anneannem Gertrude Jones. 17 yaşındaydı. Ona bu videoyu sordum ve çok net hatırlıyor. Dupont’un fabrikada bir telefon iletişim bölümü kurulduğunu söylemişti. Kablosuz telefonlarla deney yapıyorlarmış. Gertrude ve diğer beş kadına bu kablosuz telefonları bir hafta boyunca denemeleri için verilmiş.” dedi. Ayrıca, büyükannesinin o sırada sağında duran bir bilim insanı ile konuştuğunu söyledi.
Ancak yine de bazı sosyal medya kullanıcıları bu açıklamayı yetersiz bulurken, fotoğraf da tartışılmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı