Sosyal medya düzenlemesinin detayı ortaya çıktı!

Sosyal medya düzenlemesi ile ilgili AKP'nin yaptığı çalışmanın iki püf noktasını Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi açıkladı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 31.08.2021, 12:25
12
Sosyal medya düzenlemesinin detayı ortaya çıktı!
Sosyal medya konusunda yeni bir yasa düzenlemesi yapılıyor. Uzmanlar yeni yasanın amacının muhalif basını sindirmek ve susturmak olacağını belirtiyor. Yabancı vakıflardan fon alan medya kurumlarına yaptırımların yeni yasada yer alıp almayacağı ve de nasıl formüle edileceği de merak ediliyor.
Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, sosyal medya düzenlemesinin ana omurgasının ortaya çıktığını ve iki püf noktasının olduğunu yazdı.
“Edindiğim bilgilere göre bir taslak ortaya çıkmış. Daha çok Almanların yaptığı düzenleme esas alınıyor” diyen Selvi, düzenlemenin iki püf noktasını şöyle aktarıyor:

Sosyal medyaya yönelik yasadaki son değişiklik 2020 Temmuz ayında yapılmıştı. Bu değişiklik ile erişim engelleme yaptırımının yanı sıra içeriklerin yayından kaldırılması yaptırımı, arama motorlarıyla kişilik hakları ihlali gerekçesiyle içeriklerin bağlantısının kesilmesi yaptırımı ve sosyal medya platformlarının zorunlu olarak Türkiye'de temsilci bulundurması şartı kanuna eklenmişti.
“1- Öncelikli olarak sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilcilik açarak mali ve hukuki muhataplık sorununun çözülmesinin üzerinde duruluyor.
2- Bir de bir haberin yalan haber olduğuna kim ve nasıl karar verecek? Yalan haberin kriterleri belirlenip, ilgili birimin görev ve yetkileri tanımlanacak.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı