Sosyal medyaya sahte kimlikler hükmediyor

Altun, düzenlenen Dijital Medya Paneli’nde yaptığı konuşmada, sosyal medyadaki dezenformasyonlara dikkat çekerek, son dönemde yasallaşan kanunun özgürlüğü, kişilik haklarını koruduğunu söyledi.

GÜNDEM 25.11.2022, 07:05
5
Sosyal medyaya sahte kimlikler hükmediyor
İletişim  Başkanlığı ile Uluslararası Medya Enformasyon Derneği’nin (UMED) ortaklaşa düzenlediği ‘Dijital Medya Paneli’nin açılışına katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Altun, dezenformasyon yasasına yönelik eleştirilere, “Bu alana yönelik düzenlemeler demokrasiye katkıdır, özgürlüğe bir müdahale de değildir. Bilakis özgürlüğü, kişilik haklarını, kamu güvenliğini koruyan, garanti altına alan adımlardır. Şunu çok açık bir şekilde ifade etmeliyiz; yalanın, terör propagandasının, nefret söyleminin, sistematik dezenformasyonun özgürlüğü olamaz” açıklamasında bulundu.
Medya etiği ile ilgili sorunlara günümüzde yenilerinin eklendiğinin de altını çizerek, “Bunun birçok nedeni var. Fakat bana soracak olursanız, bunun en önemli nedeni; dijital medyada, yeni medyada, sosyal medyadaki kimlik karmaşası ve hatta kimliksizliktir. Toplumsal ortamlarda her birimiz kimliklerimizle var olur, bu kimliklerimizle toplumsal rollerimizi icra ederiz. Bugün ne yazık ki dijital medyaya, yeni medya ortamlarına, kimliksizlik; bir başka deyişle sahte kimliklenmeler hükmetmektedir” değerlendirmesini yaptı.

Altun, bilinçli ve kasıtlı olarak toplumsal iletişim süreçlerini zehirleyen kişi ve grupların, dezenformasyonu araç olarak kullandıklarının da altını çizerek, buna müsaade etmeyeceklerini şu sözlerle kaydetti:
“Sahada güvenlik güçlerimizle baş edemeyen terör örgütleri ve destekçileri, sosyal medya hesapları ve yayın organları aracılığıyla, terörle mücadelemize yönelik algı operasyonlarına sarılıyor. Ancak hamdolsun bütün bunları bir bir boşa çıkarıyoruz. Mehmetçiğimizin terör yuvalarını yerle yeksan etmesi gibi devletimizin ilgili kurumları da sanal ya da dijital ortamlarda terörizmi yayanlarla, terör örgütü propagandası yapanlarla etkin bir mücadele yürütüyor. Kimsenin yalan haberle, ülkemizi ve vatandaşlarımızı kandırmasına, itibarsızlaştırmasına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı