Soylu sonrası harekete geçiyor: Özdağ AKP'yi böyle köşeye sıkıştıracak

Bakan Soylu ile yaşadığı tartışmayla adından söz ettiren Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, AK Parti'yi köşeye sıkıştıracak yeni hamlesine hazırlanıyor.

SİYASET 13.05.2022, 13:55
2
Soylu sonrası harekete geçiyor: Özdağ AKP'yi böyle köşeye sıkıştıracak
İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu ile yaşadığı polemikle adından söz ettiren Zafer Partisi Genel Başkanı  Ümit Özdağ'dan AK Parti'yi köşeye sıkıştıracak yeni hamle geliyor.
ZAFER PARTİSİ'NDEN YENİ HAMLE GELİYOR
Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş köşe yazısında Özdağ’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Hodri meydan’’ demesinin ardından Zafer Partisi'nin sıradaki hamlesini yazdı.
Yarkadaş Zafer Partisi'nden bazı yetkililerin, “Şimdi bu ilgiyi oy potansiyeline çevirecek yeni adımlar atacağız’’ dediğini aktardı.

Bu çerçevede Zafer Partisi önümüzdeki günlerde iktidara bir çağrı yapacak ve “Gelin göçmen-sığınmacı konusunda halk ne düşünüyor, bunu halka soralım” diyecek.
"Parti yetkilileri, bu amaçla kentlerin meydanlarına referandum sandığı koymayı ve “Sığınmacılar gitsin mi, kalsın mı?’’ sorusunu sormaya hazırlanıyor." diyen Yarkadaş, "Plana göre, kentlere kurulacak sandıklara her vatandaş oy atabilecek. Sığınmacıların kalmasını isteyenler “Kalsın’’, gitmesini isteyenler ise “Gitsin’’ seçeneğini işaretleyecek." açıklamasını yaptı.

Yarkadaş, Zafer Partisi'nin yeni bir tartışma alanı açmak için bu hamleyi yapacağını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
Yasalarımıza göre, aslında kimsenin böyle bir referandum yapma hakkı yok… Bunu Zafer Partisi de biliyor. Ancak buna rağmen, meydanlara sandık koymayı ve oylama yapmayı düşünüyorlar.
Kuşkusuz ki; böyle bir girişime iktidarın tepkisi sert olacaktır. Zafer Partisi, iktidarın müdahalesinin kendilerine yeni bir tartışma alanı açacağını biliyor ve bu yüzden sandıkları koyma hazırlığını sürdürüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı