Soylu 'tarihinin en büyüğü' demişti: Davada tutuklu sanık kalmadı

Bakan Soylu'nun 'Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu' ifadeleriyle duyurduğu fakat tutuklu sanığın kalmadığı 'Bataklık' davası hakkında Soylu'ya tepki geldi.

ASAYİŞ 08.09.2022, 18:15
2
Soylu 'tarihinin en büyüğü' demişti: Davada tutuklu sanık kalmadı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu' olarak nitelendirdiği ve kamuoyunda 'Bataklık' olarak nitelendirilen  operasyonda yakalanan ve "suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama ve uyuşturucu ticareti" suçlarından haklarında dava açılan örgüt kurucuları Çetin Gören ile Nejat Daş'ın da aralarında bulunduğu 73 sanıklı dava hakkında dikkan çeken bir gelişme yaşandı. 
Sanık ve avukatlarının beyanının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Çetin Gören, Nejat Daş, Cemal Deniz Şahan, Faruk İşcan, Handan Kaymaz, Kevork Durna, Mehmet Murat Buldanlıoğlu ve Zülfü Mengan'ı adli kontrol şartıyla tahliye etmesi üzerine bir çok kesimden tepki gelmişti.
AA'nın aktardığına göre, böylece dosyada tutuklu sanık kalmamıştı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya platformu Twitter üzerinde bulunan hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Cumhuriyet tarihindeki en büyük operasyon' dediği davada tutuklu sanık kalamamasına çok sert tepki gösterdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "En büyük uyuşturucu operasyonu, en büyük tahliye operasyonuna dönüşmüş(!) Gazeteci veya şarkıcı olsalardı gün yüzü göremezlerdi.." açıklamasına yer verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı