Soylu'dan İran'a terörle mücadelede övgüsü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi bir araya geldi. Soylu, "İran ile terörle mücadelede ortak bir irade sergiliyoruz" açıklamasında bulundu.

SİYASET 21.10.2021, 00:15
1
Soylu'dan İran'a terörle mücadelede övgüsü
Resmi temaslarda bulunmak üzere Tahran'a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İranlı mevkidaşı Ahmed Vahidi ile biraraya geldi.
Görüşmelerin ardından terörle mücadele konusunda mutabakat zaptı imzalandı.
Yapılan ortak basın açıklamasında Soylu, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelede İran'la ortak bir irade sergilendiğini belirterek şunları söyledi:
"Bugün bir kez daha terörle mücadeledeki kararlılığımızı ve mücadeledeki birliğimizi teyit ettik. Aynı zamanda bugün Afganistan'da son dönemde meydana gelen olaylar sonrası kaçak ve göçün hareketlenmesine karşı yıllardan beridir sürdürdüğümüz çalışmaları bir kez daha masaya yatırdık."

"Türkiye ve İran bugüne kadar birçok meselede çok başarılı bir iş birliği gerçekleştirdi"
Sınır güvenliğinin Türkiye ve İran arasındaki en temel konulardan biri olduğunu belirten Soylu, sınır illerinde kurulan ortak çalışma kurulları ile uyuşturucu ile mücadelede iki ülkenin işbirliğine vurgu yaptı.
Süleyman Soylu, 2019 yılında silah kaçakçılığı konusunda ortak çalışma grubundan alınan sonuçları daha da ilerletmek için karar alındığını söyledi.
Bakan Soylu, Türkiye ve İran'ın bugüne kadar birçok meselede çok başarılı bir iş birliği gerçekleştirdiğini aktararak, "Bizim iş birliğimiz diplomatik bir iş birliği değildir, kardeşliktir" dedi.


Soylu ve Vahidi başkanlığında yapılan heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında güvenlik alanında iş birliği protokolü imzalandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı