Son Dakika

Soylu'dan Sedat Peker'e ByLock çıkışı: Dört gazetecinin gözünden kaçtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in ByLock kullandığını açıklaması konuya dair büyük ve kritik bir detayı ortaya çıkardı. Bakan Soylu'ya soru soran dört gazeteci detayı fark edemedi.

GÜNDEM 26.05.2021, 12:25
33
Soylu'dan Sedat Peker'e ByLock çıkışı: Dört gazetecinin gözünden kaçtı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu programda gazeteciler İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladığı canlı yayın programının yankıları sürüyor.
Kübra Par'ın moderatörlüğünü yaptığı canlı yayın programında Bakan Soylu'nun FETÖ mensuplarının kullandığı ByLock iletişim programını Sedat Peker'in kullandığına dair açıklamasındaki önemli bir detay dört gazetecinin ve kamuoyunun da dikkatlerinden kaçtı.
Bakan Soylu, Sedat Peker için "Bir taraftan FETÖ'ye övgüler düzeceksin. ByLock konuşmaları elimizde. ByLock konuşmalarında onun için denilenleri biliyoruz" açıklaması yaptı.
ByLock iletişim programı, FETÖ mensuplarının yargılanmasında en büyük suç delilleri arasında yer alıyor.
Milli İstihbarat Teşkilatı ve güvenlik güçlerinin bilişim araştırması sonrasında Türkiye genelinde ByLock kullananlar kayıt altına alınarak yargılanırken Bakan Soylu'nun Sedat Peker'in FETÖ'nün kullandığı ByLock programını kullandığını ifade etmesi ayrı bir tartışmayı ve soru gündeme getirdi.
Burada Habertürk televizyonunda Bakan Soylu'ya soru sormak için davet edilen gazetecilerin sorması gereken "Devlet, Sedat Peker'in ByLock kullandığını ne zaman tespit etti?" şeklindeki soru dikkatlerinden kaçtı.
Sedat Peker'in Türkiye'de olduğu dönemde ByLock kullandığı tespit edildiği halde Sedat Peker'e dair bir işlem başlatılmaması başta Bakan Soylu olmak üzere devletin yetkili organlarının görevi ihmal ve suistimal suçundan yargılanmasının yolunu açabileceği düşünülüyor.
Burada söz konusu detay Sedat Peker'in ByLock kullanmasından ziyade "Sedat Peker'in ByLock iletişim programını kullandığı hangi tarihte tespit edildi?" şeklideki sorusu ortaya çıkan detayın en önemli noktası olarak görülüyor.
Sedat Peker'in Türkiye'de olduğu dönemde Bylock kullandığı tespit edilmesi halinde ise "Devletin yetkili organları Sedat Peker'e Türkiye'de olduğu dönemde ByLock kullandığını tespit ettiği halde neden suç duyurusunda bulunmadı" sorusu dikkatlerden kaçarken yaşanan tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.
Sedat Peker'in ByLock kullanıcısı olduğuna dair tartışma konusu, başta Bakan Soylu olmak üzere ByLock programını kullananları tespit eden kurum ve kuruluşları ve Sedat Peker'in ByLock kullanıcısı olduğundan haberdar olduğu halde buna karşı suç duyursusunda bulunmayan bütün devlet yetkililerini "yardım ve yataklık ve suçu gizleme" suçlarına iştirakten yargılanmalarına neden olabillceği düşünülüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı