Son Dakika

Soylu'nun 15 Temmuz gecesi yaptığı telefon görüşmesi ortaya çıktı!

Emniyet teşkilatında uzun yıllar görev yapan emekli emniyet müdürü, Sedat Peker'in yayınladığı video ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 01.06.2021, 20:35
7
Soylu'nun 15 Temmuz gecesi yaptığı telefon görüşmesi ortaya çıktı!
Emniyet teşkilatında uzun yıllar görev yapan emekli emniyet müdürü, Sedat Peker'in yayınladığı video ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz gecesi yaptığı telefon görüşmesi gündeme geldi.
Emniyet teşkilatında yıllarca görev yapmış ve sokakta, yani suçla mücadelede uzun süre çalışmış emekli emniyet müdürü T 24'ten Tolga Şardan'a konuştu.

Peker'in yayınladığı video serisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan emekli emniyet müdürü, "Hiçbir devlet halkının istediği gibi şeffaf değildir. Bir süredir, en azından son 40 yıldır bu topraklarda devlet karanlık tarafı olmadan yönetilemiyor, belli ki. Devlet, halkın istediği gibi bir şeffaflığı sağlayamıyor, maalesef" ifadelerini kullandı.
Geçmişte yaşanan benzerliklere bakıldığında mikro süreçlerin makro sonuçlara neden olduğuna tanık olduklarını belirten Şardan, "Şöyle ki, bardağa konulan damlalar birikir bunun farkında olmayız çoğunlukla.
Fakat en son damlanın bardağa düşmesiyle taşan suyun ortaya çıkardığı tablo, bize büyük fotoğrafı gösterir. İçişleri Bakanı Soylu'nun içinde bulunduğu durum da böyle" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan başarısız darbe girişimi sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak kabine üyesi olduğunu hatırlatan Şardan, o gece Gülen cemaatine mensup askerlerin Oran'daki TRT Genel Müdürlüğü'nü işgal ettiği sırada Soylu'nun da orada olduğunu ifade ederek şunları kaleme aldı:

Şardan; Soylu'nun yanıtlaması için şu soruları sordu:

"Soylu, işgalci TSK mensuplarının gözaltına alınıp, TRT'nin deyim yerindeyse devletçe kurtarılmasını yakından izledi. Hatta zaman zaman FETÖ'cü askerlere müdahale eden güvenlik güçlerini organize etmeye çalıştı. Yanında ise, yine kendisi gibi organize suç örgütü liderinin hedefi olarak video kayıtlarda adı geçen yakını Sadık Soylu vardı.
Bir ara bilgi daha: Sadık Soylu'nun sadece daha önce görev yaptığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda değil, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet teşkilatında da bazı üst düzey atamalarda etkin bir isim olduğu hava, su gibi bilinen gerçektir. Halen görevde olan bazı üst yöneticilerin referansı Sadık Soylu'dur!"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı