Soylu'nun derdi, Ahmet Davutoğlu dönemini kendine basamak yapmak

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TRT Haber yayınındaki Ahmet Davutoğlu hakkındaki ifadelerine sert sözlerle yüklendi.

SİYASET 28.05.2021, 17:35
14
Soylu'nun derdi, Ahmet Davutoğlu dönemini kendine basamak yapmak
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, düzenlediği basın toplantısında AK Parti hükümetine çok sert tepki gösterdi. “Foseptik patlamış, memleket pisliğe batmış, sistem çökmüş, meşruiyet bitmiş” ifadelerini kullanan Özcan, “Cumhurbaşkanı ne derse desin, Türkiye tecavüz, cinayet, intihar, uyuşturucu iddialarına cevap bekliyor.” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'in iddialarının ardından çıktığı TRT Haber yayınındaki ifadeleri hakkında değerlendirmede bulunan Serkan Özcan, "İddiaların üzerinde yoğunlaştığı İçişleri Bakanı’nı hep birlikte izledik. Eski Başbakanını da, dönemin AK Parti hükümetini de, devleti de ithamlara, iftiralara boğdu. AK Parti hükümetini, Başbakanı, Cumhurbaşkanını, Bakanları, dönemin güvenlik birimlerini, Öcalan’ı hapisten çıkarıp Kuzey Suriye’de bir PKK devleti kurmaya çalışmakla itham etti. Kendi kariyeri için hem partisini hem devletin birimlerini açıkça yakmaktan çekinmedi. Hiçbir dönemde, hiç kimsenin aklına gelmemiş bu deli saçması iddia ve iftiraları, düştüğü kurtluktan çıkma adına kullandı." dedi. Serkan Özcan şöyle devam etti: 

Soruyorum sizlere. Kendisini düştüğü bataktan çıkarmak için ülkenin iç ve dış güvenliğini tehdit değilse nedir bu zırvalar?  Böyle bir İçişleri Bakanı ülkeyi daha fazla ne kadar yönetebilir? Sn. Bakanın, Erdoğan sonrasına kariyer yapmak için kendi partisini ve ülkeyi içine soktuğu hale bakar mısınız? Derdinin sayın Davutoğlu olmadığı aksine Davutoğlu dönemini kariyerine basamak kılmaya çalıştığı çok açık değil mi? Foseptik patlamış, memleket pisliğe batmış, sistem çökmüş, meşruiyet bitmiş ama Bakan’a sorarsanız bütün bu foseptik, Davutoğlu'nu engellemeye çalışırken ortalığa saçılmış.

Siyasilere elimde mahrem bilgileriniz var diye tehdit eden birisi çıkmış genel başkanımızı dinleme yapmakla itham ediyor. Geçtik hukuku, mafya raconunu bile ayaklar altına alıyor. Bakan, partisinden alamadığı desteği, bugünün Türkiye’sini birlikte inşa ettikleri gerçek ortaklarından alıyor. Kendisine anında destek çıkanlar, küçük ve buçuk ortaklar yani Bahçeli ve Perinçek. Maalesef bütün bu tablo ortada olduğu halde 3 hafta boyunca neden sustuğunu anlayamadığımız sayın Erdoğan, dün çıkıp İçişlerine Bakanına sahip çıktı. Yine muhalefete yüklendi yine uluslararası komplo dedi yine bildik ezberleri bu milletin tepesine boca etti. Demek ki düşündü taşındı. Hesaba kitaba vurdu ve bütün bir milletin gözünün içine baka baka, Kendisini bile ülkeyi teröre teslim etmekle suçlayan bir adama sahip çıktı. Oysa Bakan daha iki gün önce lisan-ı hal ile şunu söylemişti. Dün nasıl ki Erdoğan’a ve AK Parti’ye ağza alınmayacak sözler söyleyip AK Parti’ye girdiysem yarın da başka saflara geçip sizlere de hayal bile edemeyeceğiniz iftiraları atar, kumpaslar kurarım. Evet, hal diliyle de lisan ile de bunları söylemiş oldu.

Sayın Cumhurbaşkanı ne derse desin, kimi affederse etsin, kimi kollamayı sürdürürse sürdürsün bakanını cesaretlendiren ne tehditler savurursa savursun, Türkiye hala cinayetlerin, tecavüzlerin, intiharların cevaplarını bekliyor. Gazeteci cinayetini itiraf eden adamın ifadesinin alınmasında neden ayak sürüldüğünü merak ediyor. Türkiye hala FETÖ borsasına ilişkin ciddi soruşturmalar açılmasını bekliyor. Türkiye hala marinalara çökenlerin 1 dakika bile neden oralarda tutulduğunu merak ediyor! Türkiye hala bir mafya babasından 10 bin dolar maaş alan vekilin kimliğini merak ediyor. Bunu zikreden bakanın, bu bilgiyi neden sakladığını,birilerine şantaj amacı taşıyıp taşımadığının sorgulanmasını bekliyor. Resmen suç olan bu ifadeler sorgulanmazken, savcının ayağına gidip ifade vermek isteyen de neredeyse kovalanıyor. Türkiye hala 5 ton kokainin ve baronlarının akıbetini merak ediyor.  Türkiye hala Öcalan’a devlet kurdurma ithamı altındaki cumhurbaşkanının, hükümetin, istihbaratın, düşünce kuruluşunun bu Bakan ve ekibiyle yoluna nasıl devam edeceğini merak ediyor. Türkiye hala ben düşersem hepinizi bu batağa çekerim tehditleri savuran bir bakanın hakkındaki iddialardan nasıl sorgulanacağını merak ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı