Soylu'nun istifası için 'Şükürler olsun' yazmıştı! İhraç edildi

Süleyman Soylu'nun geçen sene sosyal medyadan istifa ettiği dönemde, "Binlerce kez şükürler olsun" paylaşımı yapan Emniyet müdürü Mansur Yavaş'ı öven paylaşımlarının ardından meslekten ihraç edildi.

GÜNDEM 28.07.2021, 09:20
12
Soylu'nun istifası için 'Şükürler olsun' yazmıştı! İhraç edildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sokağa çıkma yasakları ile ilgili kararının ardından gelen tepkiler nedeniyle istifa ettiği dönemde, "Binlerce kez şükürler olsun" paylaşımı yapan Emniyet müdürü hakkında başlatılan soruşturma, müdürün Mansur Yavaş'ı öven paylaşımlarının ardından meslekten ihracı ile sonuçlandı.
T24'ten Tolga Şardan, Emniyet müdürünün görevden alındığı süreci paylaştığı yazısında, Soylu'nun istifası sonrası yapılan paylaşımın ardından, bir müfettiş görevlendirildiğini ve müfettişin, Emniyet müdürünün Mansur Yavaş'ın icraatlarını öven tweetlerinin ardından da ihraç yönünde rapor hazırladığını yazdı.
Şardan, "Temmuz 2020’de, toplanan Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu, “Parselci müteahhitler belediyeden kovuldu. Anfa canlı yayınla ihale yaptı ve milletin 1 kuruşu bile zayi edilmedi. Son dk yapılan ihaleler iptal edildi. İthal çiçek alımından vazgeçildi. Üretici ve TL korundu. Kovulan 22 idareci de zaten birilerinin kovulması sonucu gelmişlerdi.” paylaşımını gerekçe göstererek, emniyet müdürünün meslekten ihraç edilmesine karar verdi" ifadelerini kullandı ve ekledi:
"Paylaşımın tespit edilmesiyle birlikte polis müdürü, önce Elmadağ Şehit Mustafa Poyraz Polis Meslek Eğitim Merkezi’ndeki görevinden 20 Nisan 2020 günü açığa alındı. Sonra da müfettiş görevlendirmesi yapılarak hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.
Hakkında idari soruşturma açılan polis müdürü, müfettişe verdiği ifadesinde özetle kendisinin kurban adağı olduğunu, tanıdığı bir memur aracılığıyla adak konusunun tamamlanması nedeniyle söz konusu paylaşımı yaptığını, paylaşım saatinin Soylu’nun istifa paylaşımıyla tamamen tesadüf olduğunu, sonrasında da yanlış anlamaya neden olmamak amacıyla paylaşımını sildiğini açıkladı. Polis müdürü müfettişe sürecin delil ve tanıklarını göstererek amacını ispatladı.
Bundan sonra olması gereken soruşturma dosyasının tamamlanması olması gerekiyordu. Ama idare kendisini ispat eden polis müdürüne “kafayı takmıştı” bir kere."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı