Sözcü ile Korkusuz’da büyük kıyım! Çok sayıda isim işten çıkarıldı

Estetik Yayıncılık’a ait Sözcü ve Korkusuz gazetelerinde büyük tenkisata gidildi. Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan gibi yazarlar ile 40 kadar çalışanı işten çıkardı.

GÜNDEM 02.11.2022, 20:45
6
Sözcü ile Korkusuz’da büyük kıyım! Çok sayıda isim işten çıkarıldı
Sözcü ve Korkusuz gazetelerinde işten çıkarma depremi yaşanıyor. Sözcü ve Korkusuz gazeteleri, aralarında Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan, Ahmet Takan ve Sezgin Özcan’ın işine son verdi. Ayrıca 40 kadar editör, sayfa sekreteri ve teknik eleman da işten çıkarıldı. Söz konusu işten çıkarmaların gerekçesi olarak ‘ekonomik’ nedenler gösteriliyor.
Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker konuyla ilgili sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Sözcü gazetesinde yayımlanan köşe yazılarıma ‘küçülme’ gerekçesiyle son verildiği bildirildi. Gazete yönetimine ve okurlara bugüne kadarki destekleri için teşekkür ederim.” ifadelerini paylaştı.Ahmet Takan ise, “Değerli takipçilerim; Korkusuz gazetesindeki yazılarıma son verildiğini az önce öğrendim. Bugüne kadarki çok değerli destekleriniz için çok teşekkür ediyorum.” dedi.
İlk olarak Korkusuz gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli gazetenin avukatı tarafından kendisine yapılan bilgilendirmede yazılarına son verildiğini duyurmuştu. Mahalli, “Yaklaşık beş yıldır yazdığım Korkusuz’daki köşe yazılarıma son verilmiştir. Geçen süre içinde hiçbir yazıma müdahale etmeden yayınlayan gazete yönetimine ve yazı işlerindeki meslektaşlarıma samimi dostluklarından dolayı teşekkür ediyorum.” demişti.
Sözcü ve Korkusuz gazeteleri konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. İşten çıkarmalar sonrası gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından, “Sözcü ve Korkusuz gazeteleri Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan, Hüsnü Mahalli, Ahmet Takan ve Sezgin Özcan ile yollarını ayırdı. Ayrıca 40 kadar editör, sayfa sekreteri ve teknik elemanın işine son verildi. Gerekçe, ekonomik sebepler olarak gösteriliyor.” paylaşımında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı