“Sözleşmeli düzenlemesi yeni mağduriyet oluşturur”

Sözleşmeli kamu çalışanlarının kamuya geçişi ile ilgili süreç Meclis’te devam ederken, Memur-Sen ve Türk Eğitim-Sen’den mağduriyet hatırlatması yapıldı.

GÜNDEM 17.01.2023, 04:35
3
“Sözleşmeli düzenlemesi yeni mağduriyet oluşturur”
Sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçişi ile ilgili süreç Meclis’te devam ediyor. Sendikalar ise düzenlemede hak kayıplarının yaşanmaması için çağrıda bulunuyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önceki düzenleme ile oluşacak farklılıklar ile yaşanacak mağduriyetlere dikkat çekerek çağrıda bulunurken, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da öğretmenlerde uygulanan mazeret tayini haklarının kaybolması ile mağdur olacağına dikkat çekti.

Bazı durumlarda sözleşmeli çalışanların tayin hak kazanımlarını kazandığına dikkat çeken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapılacak düzenleme ile haklarda mağduriyetlere sebep olunmaması için çağrıda bulunarak, “Mevcut durumda, 3+1 kapsamındaki öğretmen, sağlık personeli ve din görevlilerinin belli koşullar çerçevesinde mazeret durumuna bağlı tayin hakkı 3.yıldan sonra kullanılmaktadır. Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde haklarda geriye değil ileriye adım atılmalıdır” dedi.

TBMM’ye sunulan kanun teklifi içerisinde kadroya geçirilen sözleşmeli öğretmenlerin 4 yıl hizmet sürelerini doldurduktan sonra nakil hakkını elde edeceklerine dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bu durumun yeni mağduriyete yol açacağını ifade ederek, “Hali hazırdaki mevzuata göre, göreve başlayan öğretmenlerimiz 3 yıl sözleşmeli 1 yıl da kadrolu olarak atandıkları yerde görev yaptıktan sonra tayin hakkına kavuşmaktadır. Ancak 3’üncü yılın sonunda kadroya geçen öğretmenlerimiz, eş durumundan dolayı mazeret tayini hakkını kullanabilmektedir. Fakat yeni getirilecek düzenlemeyle, ‘sözleşmeli pozisyonda geçirilen süreler dahil dört yıl hizmet süresinin tamamladıkları tarihten itibaren nakil hakkına sahip olacaklardır’ ifadesiyle, mazeret tayinleri dahil 4 yılın tamamlanmasıyla yapılabilecektir. Yasa koyucu, çalışanların mevcut hak ve kazanımlarını geriye götüren bir düzenleme yapamaz! Yapılması gereken, süre şartına bağlı kalmaksızın kadroya geçirilen tüm öğretmenlerimizin diğer kadrolu meslektaşlarının sahip olduğu tüm haklardan istisnasız faydalanmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı