Sözleşmelilere kadro ‘kaplumbağa’ hızında

Kamuda çalışan sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili süreçte sona yaklaşıldığı duyurulsa da endişeli bekleyiş devam ediyor…

EKONOMİ 15.10.2022, 06:25
4
Sözleşmelilere kadro ‘kaplumbağa’ hızında
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuda sözleşmeli çalışanların kadroya geçişi ile ilgili düzenlemede sona yaklaşıldığını duyursa da düzenlemeye ilişkin olarak atılan adımların yavaşlığı düzenlemeyi bekleyenler tarafından ‘Kaplumbağa’ hızında ilerliyor yorumlarına neden oldu.
En son kabul edilen 6‘ncı dönem toplu sözleşmede alınan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi kararın alınmasının ardından gözler kamuda sözleşmeli olarak çalışan personellerin kadroya alınması ile ilgili çalışmalara döndü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sürece ilişkin çalışmalarda sona yaklaşıldığına dikkat çekiyor olsa da yürütülen çalışmaların yavaşlığı vaat edilen Ekim sonuna yetişmeyeceğini düşündürüyor.
Kamuda sözleşmeli olarak çalışanların heyecanla beklediği kadroya geçiş sürecine ilişkin çalışmalar ‘kaplumbağa’ hızında devam ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre düzenlemeye ilişkin talep Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmiş olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından konuya ilişkin bir açıklama yapılmamıştı. Bakan Bilgin, çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade etse de çalışmalara ilişkin hala kesin ifadeler halen kullanılamıyor.
Sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “İlk ele alacağımız dosyadır. İsteğe bağlı olarak kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda bakanlık bünyesinde özel ekip oluşturulmuştu. Kamuda bulunan 600 bin sözleşmeli personel için çalışmanın Ekim ayı sonunda Meclis’in gündemine gelmesi bekleniyordu. Sürece ilişkin belirsizlik ise yeni soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı