Spor yazarlarından Trabzonspor yazısı" "Ahlar vahlar içinde elendi"

Spor yazarları, deplasmanda Basel'e 2-0 yenilip UEFA Avrupa Konferans Ligi'nden elenen Trabzonspor'u değerlendirdi.

SPOR 24.02.2023, 10:45
1
Spor yazarlarından Trabzonspor yazısı
UEFA Avrupa Konferans Ligi'nden deplasmanda Basel'e 2-0 yenilip elenen Trabzonspor'u performansını spor yazarları değerlendirdi.
Hürriyet'in Spor Arenası'nda Uğur Meleke, şu ifadeleri kullandı:
Fanartik'ten Erman Özgür, şu şekilde yazdı:
"Ahlar vahlar içinde elendi" | Trabzonspor bir eşleşmede kendisinden zayıf bir takıma karşı yaşanabilecek tüm şanssızlıkları yaşayarak, kötü hakem yönetimi ile, oyun üstünlüğünü iki maçta da vermeden, ahlar vahlar içinde elendi. Tam anlamıyla çok yazık oldu. (Fanatik) Yine Fanatik'ten Olcay Çakır ise şu değerlendirmeleri yaptı:
"Çok yazık oldu" | Tüm saçmalıklar, şanssızlıklar bir maça böylece sığdırılmış oldu. Takım tam ritmini yakaladığı anlarda maçın 1- 0 devam ediyor olmasına rağmen gelen oyuncu değişiklikleri yine anlaşılamayan şeyler oldu. Oysa 1-0 da maç uzatmaya gidiyordu. Bu panik hali, değişiklikler Trabzonspor’un turu kaybetmesinde bir başka faktör oldu. Çok yazık oldu. Böylesi duygusal kırılmalar yaşadığımız dönemde, bu maç böyle bitmemeliydi. Her şeye rağmen Trabzonspor Türkiye’ye bu turu, bu morali, bu puanı taşımalıydı. Gerçekten yazık oldu." Fotomaç'tan Reha Kapsal ise şöyle ifade etti:
Umut Eken yine Fanatik'tan şu şekilde yazdı:
"Tüm şanssızlıkları yaşadı" | Bordo mavililer bu eşleşmenin 180 dakikası boyunca Türk futbolunu çok iyi temsil etti. Olumlu ve iştahlı bir futbol oynadı. Rakibinden çok daha fazla pozisyon üretti. Dün maalesef bir penaltı kaçtı. Denswil ve Umut’un golleri ofsayta takıldı. Bence Maxi Gomez’in iptal edilen penaltısında da Hitz’in sol ayağıyla bir darbesi vardı, monitör başındaki Gil Manzano’nun müdahale etmesini gerektirecek netlikte değildi pozisyon. Umut Bozok’un bir de direğe takıldığı an var. Yani gerçekten de Trabzonspor, Basel’de yaşayabileceği tüm şanssızlıkları yaşadı dün."
"Kötü mühendislik" | Trabzonspor'un bu sene hem Süper Lig'de, hem de Avrupa macerasındaki en büyük sıkıntısı deplasmandaki alınan kötü sonuçlar ve buna Abdullah Avcı'nın çözüm üretememesiydi. Trabzonspor'un, Basel gibi düşük kalibreli bir takıma karşı turu geçememesinin açıklanır bir yönü yok. Çok detaylara takılı kalmadan çok net ve açık olarak sezon başı yüksek rakamlar ödeyerek yapılan yanlış oyuncu transferleri. Aynı bölgede oynayabilecek özellikte gereksiz çok oyuncu alındı. Bu kötü transfer mühendisliğiyle oluşturulan takımın hedeflere ulaşması imkansızdı."
"Türkiye liginin şampiyonu, İsviçre’de şampiyon olamamış bir takıma elendi" | Trabzonspor, futbol adına haksızlığa uğradığı bir turu geride bıraktı. Ülkede buram buram acının teneffüs edildiği günlerde bu maçları oynamak bile mental bir sağlam duruş. Takdir edilesi. Sezon başı yapılanması, strateji, fayda/maliyet.. Kadro yapılanması ya da aklınıza ne gelirse.. Bir futbol politikası belki de... Bariz hataları olmadığının altını çizip, Larsen’in sol bek, Bartra’nın sağ bek başladığı bir oyunu kafanızda yeniden kurgulamaya çalışın! Çok daha önemlisi, dün geceden kopup rakamlarla değerlendirip, ‘Bu iş buraya nasıl gelir!’ diye sorgulayalım. Türkiye liginin şampiyonu, İsviçre’de şampiyon olamamış bir takıma elendi. Güncel piyasa değeri kendisinden 100 milyon Euro daha az (140-40) bir ihracatçı ekibe..."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı