Standard & Poor’s’dan Türk bankalarına kritik uyarı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, küresel finansman kapsamında piyasa bankacılık baskısı nedeniyle Türkiye'nin en fazla risk altında kalan ülkeler olduğunu yazdı.

EKONOMİ 17.04.2023, 13:50
3
Standard & Poor’s’dan Türk bankalarına kritik uyarı!
Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s yayınladığı bir raporda, daha sıkı küresel finansman koşullarının gelişmekte olan piyasa bankacılık sistemleri üzerinde baskı oluşturduğunu, Türkiye ve Tunus’un ise en fazla risk altında kalan ülkeler olduğunu yazdı.
Derecelendirme kuruluşu durum senaryosunun, Türk bankalarının dış finansmana erişimini sürdüreceğini, ancak hükümetin ödeme dengesinden kaynaklı risklere sahip olması sebebiyle yenileme oranlarında ılımlı bir düşüş olacağını söyledi.
S&P analistleri raporunda, “Türk bankalarının, olumsuz piyasa duyarlılığına, artan riskten kaçınmaya, küresel likiditedeki düşüşlere ve yüksek finansman maliyetlerine karşı özellikle savunmasız olduğunu düşünüyoruz. “Ülkenin bankaları, emlak fiyatlarındaki artış ve hiperenflasyon ortamında son derece uyumlu para politikası gibi son yıllarda oluşan ekonomik dengesizliklerin çözülmesine de önemli ölçüde maruz kalmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
Türk bankalarına yönelik risklerin altını çizilen rapor notunda özellikle, Türk lirasındaki zayıflığın, Türk firmalarının kredi değerliliği üzerinde de baskı oluşturduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı