Stefan Kuntz: Mutluyum lig çıktık ama bugün gerçekten iyi değildik

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 3-3'lük Lüksemburg maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

SPOR 23.09.2022, 01:25
1
Stefan Kuntz: Mutluyum lig çıktık ama bugün gerçekten iyi değildik
 A Milli Takım Teknik Direktör Stefan Kuntz, UEFA Uluslar C Ligi’nde Lüksemburg ile İstanbul’da 3-3 berabere kalan mücadele sonrasında konuştu.
Savunmadaki hatalara açıklık getiren ve ders çıkarmaları gerektiğini belirten Kuntz, Ozan Kabak’ın oynamama sebebini de anlattı.

“Bugün iyi şeyler de oldu, kötü şeyler de. Tabii ki kötü şeyler daha fazlaydı, bu yüzden tatmin edici bir şey değil. Öncelikle hedefimize ulaşmış bulunuyoruz, lig çıktık. Takımın mantalitesini bir noktada beğendim çünkü her geri düşüşümüzde, geri dönmeyi başardık. Futbol, ofansif ve defansif anlamda iyi oynanması gereken bir oyun. Defansif anlamda, bugün gerçekten iyi değildik. Bugünkü sonuçtan bir şey öğrenmezsek, bu tabii ki bir geri gidiş olacaktır. Bundan bir ders çıkarırsak, geri gidiş olmaz. Mutluyum. Lig çıktık. Aynı şekilde yine mutluyum. Çünkü, öğreneceğimiz çok şey olduğunu gördüm.”
“Bireysel hatalar yaptık fakat bu maçın öncesinde de üç savunmacımızı kaybettik. Olağandışı koşullarda oynanan bir karşılaşmaydı, bazen böyle olur. Üst seviyede oynayan 6 oyuncumuz da bizimle birlikte değildi. Herkesin dersler çıkarması gereken bir karşılaşma. 3 savunma oyuncumuz sakattı. Ozan Kabak’ın maçtan 3 saat önce oynamayacağı kesinleşti. İlk golden sonra Çağlar sakatlandı ve oyundan almak zorunda kaldık. Defansif oyunlar hücumda başlar. Bu konudaki hatalarımız buna sebebiyet verdi.”
“4 idmanda çağırdığımız tüm stoperler oynadı. Hepsi idman yapabilecek durumdaydı. Maçtan 1 gün önce Merih ağrıları sebebiyle bize geldi. Ozan, maçtan 3 saat önce bize gelip bunu söyledi. Çağlar kale önünde şanssız bir sakatlık yaşadı. Ozan bize sakatlığını bildirdikten sonra Cenk Özkaçar’ı aday kadroya çağırdık ve yarın kadromuza katılacak.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı