Stefan Kuntz'dan mağlubiyet sonrası istifa yorumu

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

SPOR 26.09.2022, 08:25
3
Stefan Kuntz'dan mağlubiyet sonrası istifa yorumu
 A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz,  A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar C Ligi 1’inci Grup’taki Faroe Adaları karşısında 2-1 mağlup olması sonrasında, “Bu yaşanan tablo içerisinde ben yüzde 1 bile istifayı düşünmüyorum. Kesinlikle daha fazla motive olmuş durumdayım. Buradan daha farklı şekilde çıkmak gerekir. Bu tip durumları daha önce de yaşamıştım” dedi.
Sözlerine Faroe Adaları’nı tebrik ederek başlayan Kuntz, “Eleştirilerde haklılık payı var. Son iki maçta rakiplerimizden daha az koştuk ve daha az ikili mücadele kazandık. Bunlar futbolun temel unsurları. Benim düşünceme göre, herhangi bir milli takımda 10-11 üst düzey oyuncu yoksa onların yerlerini doldurmak mümkün olmuyor. Bu oyuncuların yerine aynı ölçüde oyuncular koyamıyoruz. Aynı oyuncularla sürekli oynama şansımız olsa sıralamada daha yüksek sıralara çıkabiliriz” diye konuştu.

Kuntz, son zamanlarda görevden alınacağı şeklinde çıkan iddialara da yanıt vererek, “Neden bu spekülasyonlar 1 ay önce çıktı, ben anlamadım. 4 galibiyet almıştık ve tatmin etmeyen ne vardı? Şu an tabii ki eleştiri yapmakta herkes serbest. Sabırsızlık hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. İlk hedefimiz, Dünya Kupası elemelerinde play-off şansımızı zorlamaktı. Bunu başardık. Play-off maçında Portekiz karşısında son dakikada golümüzü atabilseydik belki sansasyonel bir şey olacaktı. Bunu bilemeyiz. Benden istenen bu kısmı yapabildiğimi düşünüyorum. İkinci hedefimiz, B Ligi’ne yükselmekti. Buna da ulaştık. Bu yaşanan tablo içerisinde ben yüzde 1 bile istifayı düşünmüyorum. Kesinlikle daha fazla motive olmuş durumdayım. Buradan daha farklı şekilde çıkmak gerekir. Bu tip durumları daha önce de yaşamıştım” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda çıkan söylentilerle ilgili de Stefan Kuntz, ”Beni tanıyorsunuz. Benimle oyuncularım arasında bir iletişim kopukluğu olabilir mi sizce? Ben aslında oyuncu grubum adına yaşadığım olaydan dolayı mutlu oldum. Belli oyuncularımız bana geldi ve kalplerini açtı. Kendi düşüncelerini ve korkularını anlattılar. Şayet aramızda bir kopukluk olsaydı bu kadar açılabilirler miydi bana?” şeklinde konuştu.
Stefan Kuntz sözlerini, “Tüm federasyon yetkilileri benimle konuştu ve arkamda olduklarını söyledi. Bu durum da beni güçlü kılıyor” diyerek noktaladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı