Şu düsturla yola çıkıldı: Kurban ibadet yetim emanet

Yetim Vakfı, hayırseverlerin bağışlayacağı kurban hisseleri ile Türkiye ile birlikte 24 farklı ülkede ihtiyaç sahibi yetim çocuklar ve ailelerine bayram sevinci yaşatacak.

GÜNDEM 17.06.2021, 04:35
38
Şu düsturla yola çıkıldı: Kurban ibadet yetim emanet
Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, vakıf çalışmaları ve yaklaşan Kurban Bayramı’nda yapacakları organizasyonla alakalı Millî Gazete’ye açıklamalarda bulundu. Fatih’te bulunan vakıf binasında muhabirimiz Furkan Erten’e konuşan Yılmaz, “Kurban ibadet, yetim emanet” sloganıyla yola çıktıklarını ve 24 ülkede başta yetimhaneler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştıracaklarını ifade etti.
“Kurban ibadet, yetim emanet” sloganıyla yola çıkan Yetim Vakfı, Türkiye ile birlikte 24 ülkede ihtiyaç sahibi olan yetim çocuklar ve ailelerine ulaşmayı hedefliyor. Kurbanların yurt içi hisse bedeli 1.500 lira, yurtdışı ise 750 lira olarak belirlendi. Hayırseverlerin kurban hisselerini Afrika, Asya ve Ortadoğu ve Kafkasya’da yoksullukla mücadele eden 24 ayrı ülkede gerçekleştireceği kurban organizasyonuyla başta yetimhaneler ve yetim aileleri olmak üzere mazlum, mağdur ve yoksullara kurban eti ulaştıracak. Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, vakıf çalışmalarını gazetemize anlattı. 

Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, “Bu sene Kurban Bayramı’nda Allah nasip ederse 24 ülkede çalışma yapacağız. Bu ülkelerin özellikleri yetim sayılarının çok fazla olması. Bu kitle dünyanın 1 milyarını oluşturuyor. 24 ülkenin büyük bir kısmının Afrika ve Güney Doğu Asya olarak. Bugün dünya üzerinde üç çocuktan ikisi Afrika’da yetim kalıyor. Aileler, ana babalar orta yaşamın zayıf olması ve erken vefat etmesinden dolayı erken yaşta yetim kalıyor. Bu sene yetimhanelerde, yetim olan evlerde coğrafyalarda kurbanlarımızı keseceğiz. Bizim hedef kitlemiz olan ülkelerde kurban fiyatlarının uygun olmasından dolayı biz de kurban bedelimizi yurtdışında 750 lira olarak, Türkiye’de ise bin 500 lira olarak belirledik” diye konuştu.

Yetim ailelere moral vermek için de bölgeye gittiklerini belirten Yılmaz, “Ailelerimize moral vermek için de gidiyoruz. Bölgelerdeki güncel durumları takip etmeyi önemsiyoruz. Yetim çocuklarla yeni projeler oluşturmak istiyoruz. Kurban için gidiyoruz ama bölgede eğitim, kalkınma, psikososyal destek ihtiyacı olduğunu görüyoruz ve o yönde çalışıyoruz. Kurban kelime anlamı alarak yakınlaşma anlamını taşıyoruz. Biz de kardeşlere yakınlaşmaya, kucaklaşmaya gidiyoruz. Bu sene hedefimiz 5 bin kurban ile toplamda 50 bin ailemizi buluşturmak ve 250 bin civarı kardeşimize kurban eti ikram etmek istiyoruz. Kurbanın ibadet, yetimin emanet olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden ibadetle emaneti birleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yetim Vakfı, Afganistan, Bangladeş, Benin, Burkina Faso, Çad, Endonezya-Açe, Filipinler-Moro, Filistin, Gana, Gürcistan, Moğolistan, Kenya, Mali, Nepal, Nijer, Pakistan, Sierra Leone, Sri Lanka, Somali, Suriye, Tanzanya, Tayland-Patani ve Togo’da kurban kesimleri yapacak. Açlık, kıtlık, savaş ve hastalık gibi nedenlerle pek çok can kaybının yaşandığı ve yetim ailelerinin yoğunlukta bulunduğu ülkelerde kurban dağıtımı gerçekleştirecek. Yetim Vakfı, ayrıca bayram sabahını dört gözle bekleyen yetim çocuklara bayramlık ulaştıracak. Hayırseverler yetimleri 200 liralık bayramlık elbise ile sevindirebilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı