Suikast olduğunu düşünüyoruz

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybetmesi olayına dair görülen dava kapsamında önemli bir karar verildi.

GÜNDEM 11.01.2023, 04:35
7
Suikast olduğunu düşünüyoruz
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopter, 25 Mart 2009’da Kahramanmaraş sınırları içerisinde düşmüştü. Yazıcıoğlu’nun yanı sıra gazeteci İsmail Güneş, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üyesi Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe’nin de bulunduğu helikopterin enkazı, kazadan günler sonra bulunmuştu. Kazanın üzerindeki karanlık perde, aradan geçen 14 yıla rağmen hâlâ aydınlatılamadı.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği olaya dair suikast şüphesi ilk günden itibaren tartışılırken, gelinen noktada önemli bir olay yaşandı. Buna göre Yazıcıoğlu’na ait kan örneklerinin, İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu 5. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından yeniden incelenmesine karar verildi. Konuya ilişkin olarak gazetemize konuşan dava avukatlarından Mehmet Cemal Erkoç, önemli sözler sarf etti. Erkoç, konuya ilişkin olarak, “Rahmetli Muhsin Başkan’ın ve diğer kişilerin kan örneğinde normalden fazla karbonmonoksit çıktı. Bu karbonmonoksitin hangi nedenle kanda çıktığına dair bilgilendirme yetersizdi. Bununla ilgili taleplere de herhangi bir cevap verilmemişti. Daha sonra bununla ilgili Yargıtay’da devam eden bir dava var. O dava içerisinde olan Yargıtay başsavcısının mütalaasında da bu durum tenkit edilmişti. Bu karbonmonoksit neden bu kadar yüksek oranda? Bu konuda yeniden inceleme yapılmasını talep etmiştik. Nihayetinde savcılık talebimizi kabul etti” ifadelerini kullandı.

Av. Mehmet Cemal Erkoç, Millî Gazete’ye yapmış olduğu açıklamada, olaya dair suikast şüphesi taşıdıklarını da kaydetti. Erkoç, “Buradaki hususu biz şöyle değerlendiriyoruz; Muhsin Başkan’ın helikopterinin suikast sonucunda düşürüldüğünü düşünüyoruz. Helikopterin düşmesinden sonraki olaylarda görevi ihmal ve kötüye kullanma gibi durumlar var. Ve delillerin yok edildiğini düşünüyoruz. Bu incelemenin de bu düşüncelerimizi haklı çıkaracağını düşünüyoruz” dedi. Öte yandan gazetemize açıklamalarda bulunan fakat isminin açıklanmasını istemeyen bir uzman da, “Helikopter pilotunun kanında çıkan karbonmonoksit bilinçli bir bireyi sersemletecek düzeyde. “Bir zehirlenme olayı olduğu aşikâr. Karbonmonoksit varlığı da tartışmasız olarak sabit” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı