Süleyman Çelebi ve bestekarı Hafız Kemal Batanay AKM’de anılacak

Süleyman Çelebi ve bestekarı Hafız Kemal Batanay, “Besteli Mevlid Rahmet Gecesi” konseri kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde anılacak.

KÜLTÜR SANAT 26.05.2023, 19:15
2
Süleyman Çelebi ve bestekarı Hafız Kemal Batanay AKM’de anılacak
UNESCO tarafından geçen yıl vefatının 600. yılında anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Vesiletü'n-Necat’ın yazarı Süleyman Çelebi, 30 Mayıs Salı günü Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşecek özel etkinlikle yad edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kapadokya Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği “Besteli Mevlid Rahmet Gecesi”nde, Hafız Kemal Batanay tarafından 1956 yılında bestelenerek klasik musikimize kazandırılan “Mevlid” icra edilecek. 
Ömer Faruk Belviranlı’nın Sanat Yönetmeni olduğu gecenin genel koordinatörlüğünü Hocazade Mustafa Uysal, müzik direktörlüğünü Hafız Ahmet Çalışır, meşk yönetmenliğini ise Neyzen Ahmet Şahin üstlenecek. Kültür coğrafyamızın korunarak günümüze ulaşmış nadide Mevlid eserinin 67 yıl sonra icra edileceği özel akşam, Sadreddin Özçimi, Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, Y. Mim. Hilmi Şenalp ve Mehmet İhsan Özer’den oluşan Sanat Kurulu’nun katkılarıyla gerçekleşecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı