Süleyman Soylu analizi: AK Parti içindeki isimlere parmak sallıyor

Gazeteci Mehmet Yakup Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun muhalefete dönük sözlerini değerlendirirken çok konuşulacak ifadeler kullandı.

GÜNDEM 24.11.2022, 08:55 24.11.2022, 11:16
2
Süleyman Soylu analizi: AK Parti içindeki isimlere parmak sallıyor

T24 yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu'nun "Mersin Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi ve İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin terör örgütlerine neler yaptıklarını haftaya basın toplantısıyla açıklayacağım" şeklindeki sözlerini değerlendirdi.
Mehmet Yakup Yılmaz, şunları kaydetti:
"Bu bilgilerin de neden basın toplantısında konuşulacağı açık değil. Böyle bilgiler varsa o bilgiler de bir polis fezlekesi şeklinde Cumhuriyet Başsavcısının elinde olmalıydı. Gördüğünüz gibi Bakan TDK Sözlük'te tarif edildiği gibi davranmakta tereddüt etmiyor:
'Bir kimseyi, kendisiyle ilgili lekeleyici, kötüleyici, gözden düşürücü bir bilgiyi açıklamak, yaymak tehdidiyle korkutmak.'
Normal şartlar altında bu iddiaların muhatapları hakkında ciddi soruşturmalar yapılmış olmalıydı. Ortada böyle bir soruşturma yapıldığına ilişkin bir belirti yok. Konuşma tarzından anlıyoruz ki emrindeki polis gücünü kullanarak Bakan Soylu, politik rakipleri hakkında dosyalar hazırlıyor, bilgiler topluyor vs. Fakat bu bilgiler bir savcıya verilebilecek çapta da değil ki bir türlü kovuşturmaya, davaya dönüşmüyor.
Oradan anlıyoruz ki Bakan'ın derdi aslında muhalefeti korkutmak değil. Mesajını daha çok kendi partisine veriyor gibi görünüyor. 'Bana bulaşmayın, herkesle ilgili belgelerim var' imasında bulunuyor. Ve öyle görünüyor ki iktidar partisinde de işe yarıyor. Fetullahçı çetenin bu tür faaliyetlerine karşı iktidar partisini uyardığımda bana kızıyorlardı sonunda ben haklı çıktım. Ve iktidar partisini bir kez daha uyanık olmaya davet ediyorum. İnsanlık namına yani! (...)"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı