Son Dakika

Süleyman Soylu, Doğu Türkistanlıları kızdırdı! LGBT ile bir tuttu

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, CNN Türk'te katıldığı yayında Uygur Türklerinin mücadelesini yine ABD’ye bağladı.

GÜNDEM 24.05.2023, 13:15
1
Süleyman Soylu, Doğu Türkistanlıları kızdırdı! LGBT ile bir tuttu
İçişleri Bakanı ve  AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, CNN Türk'te katıldığı yayında soykırımcı Çin'in Uygurlara yönelik soykırımını inkar ederek Uygur Türklerinin mücadelesini yine ABD’ye bağladı.

Açıklamasında “ABD iki şey üzerinden yürür; bir LGBT üzerinden yürür, iki Çin’e karşı Uygur Türklerinin üzerinden yürümeye çalışır. Bu ikisini çok uzun süre devam ettirdi” diyen Bakan Soylu, ABD’nin Uygur meselesi üzerinden bir taşla iki taş vurmak istediğini belirterek “Uygur meselesinde Türkiye’yi bir saha olarak görüp, Türkiye’yi de etkileyerek bizim Uygur Türkleri kardeşlerimize yönelik herhangi bir şey yapabileceğimiz durum oluşturmak ve Çin’i sıkıştırmak istedi. Bunu ABD uzun süredir Türkiye üzerinde iç politika malzemesi olarak kullandı” dedi.

Soylu'nun açıklamasına Uygurlardan büyük tepki geldi. Uygur Haber'e konuşan Uygur Araştırmaları Merkezi’nin araştırmacısı Memet Tohti Atavulla şunları söyledi:
Demek ki, Süleyman Soylu, “ABD’nin Çin’e karşı Uygurları kullanmasından” memnun değil. Bir de hiç tereddüt etmeden Uygurları sözde “ABD destekli terör faaliyetleri” ile ilişkilendiriyor ve Çin’in Uygur soykırımı için bahane olarak kullanmakta olduğu “uluslararası terörizm” propagandasını tekrarlıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı