Süleyman Soylu istifa etti haberleri Ankara'yı sarstı! Binlerce mesaj

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dünkü kabine toplantısında Erdoğan'a istifasını sunduğu haberleri Ankara'da bomba etkisi oluşturdu. Soylu istifa etti haberi sonrası binlerce mesaj yazıldı.

GÜNDEM 27.09.2022, 16:40
4
Süleyman Soylu istifa etti haberleri Ankara'yı sarstı! Binlerce mesaj
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kabinede istifası Erdoğan’a sundu iddiası Ankara’ya adeta bomba gibi düştü. Soylu istifa etti haberleri sonrası kısa sürede 40 binden fazla tweet atıldı.
Sosyal medya kullanıcıları Süleyman Soylu istifa etti mi diyem merak içerisinde aramalar yaparken bir yandan da Soylu destekçileri #SüleymanSoylu ve #istifa etiketleri içerisinde binlerce destek tweetleri attı.
Bakan Soylu'nun yakın ekibi Soylu istifa etmedi dese de Ankara kulislerinde güçlü bilgiler var. Milli Gazete Ankara Muhabiri Bünyamin Güler, geçtiğimiz gün TV5'te konuk olduğu programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine AK Parti içerisinden Faruk Çelik'in İçişleri Bakanlığı'na getirileceğini söylemişti. Güler, bugün Milli Gazete'deki “Faruk Çelik iddiasında yeni gelişmeler: Bahçeli “olur” verdi” başlıklı haberinde “Başta partinin kurucu ağabeylerinin uyarısı ve teşkilatların talebi üzerine Soylu’nun yerine gelebilecek isimleri değerlendiren Erdoğan’ın Faruk Çelik isminde karar kıldığı öğrenildi.” ifadelerine yer verdi.
Süleyman Soylu daha önce de istifa kararı almıştı. 2 yıl önce sokağa çıkma yasağı sürecindeki başarısızlığından dolayı istifa kararı alan Süleyman Soylu istifasını duyurdu açıklamasında, “Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı. Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı. İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı. Hiçbir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın... Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum... Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık... Allah milletimizi korusun…” ifadelerini kullanmıştı.
Süleyman Soylu’nun o dönem istifası Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmemişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı