Süleyman Soylu’ya dikkat çeken sorular! Kim talimat verdi

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu ticaretiyle ilgili 31 Ekim’deki açıklamasından yak...

GÜNDEM 03.11.2022, 17:15
Süleyman Soylu’ya dikkat çeken sorular! Kim talimat verdi
CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu ticaretiyle ilgili 31 Ekim’deki açıklamasından yaklaşık 2 saat sonra Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın Twitter hesaplarından açıklama yapıldığına dikkat çekerek “Henüz İçişleri Bakanı bile açıklama yapmadan, gece yarısı 10 dakika arayla ve aynı cümlelerle yapılan açıklamalar Emniyet ve Jandarma teşkilatlarının günlük sıcak siyasetin içine çeken niteliktedir.” dedi. Kılınç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızın resmi Twitter hesaplarından yapılan bu paylaşımların yapılma talimatı kim tarafından verilmiştir?” diye sordu.
CHP İstanbul Milletvekili Kılınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu ve kara para ile ilgili açıklaması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımları TBMM gündemine taşıdı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Kılınç, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ekim 2022 tarihinde sosyal medya hesaplarından yayınladığı video ile başta metamfetamin maddesi olmak üzere ülkemizdeki uyuşturucu sorununa dikkat çekmiştir. Videoda, AKP iktidarı döneminde Varlık Barışı adı altında çıkarılan ve 8 kez uzatılan yasa ile ülkemize kara para girişinin önünün açıldığını, bunun da uyuşturucu baronlarını ülkemizi üs haline getirmelerine neden olduğunu vurgulamıştır. Bu bağlamda;
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Polis ve Jandarma teşkilatlarımızı suçlamadığı halde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı hangi yetki ve sorumlulukla Sayın Kılıçdaroğlu’nu iftira atmakla suçlamış, Sayın Kılıçdaroğlu’nun Emniyet ve Jandarma Teşkilatını uyuşturucu ticareti yapmakla suçladığını iddia etmiştir?
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun saat 21.30’da video yayınlamasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi Twitter adresinden saat 23.48’te, Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi Twitter adresinden saat 23.59’da aynı açıklama yayınlanmış ve Genel Başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtilmiştir. Henüz İçişleri Bakanı bile açıklama yapmadan; gece yarısı, 10 dakika arayla ve aynı cümlelerle yapılan açıklamalar Emniyet ve Jandarma teşkilatlarının günlük sıcak siyasetin içine çeken niteliktedir. Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımızın resmi Twitter hesaplarından yapılan bu paylaşımların yapılma talimatı kim tarafından verilmiştir?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı