Süleyman Soylu’yu rezil eden soru: Erdoğan’a neden “aptal olma” dendi

AKP’nin seçimleri kazanacağını iddia eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amerika'nın da diz çökeceğini belirtirken Turhan Çömez’den kendisine sert bir karşılık geldi.

GÜNDEM 07.08.2022, 10:55
1
Süleyman Soylu’yu rezil eden soru: Erdoğan’a neden “aptal olma” dendi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İzmit Milli İrade Meydanı'nda, Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen oplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada önümüzdeki seçimleri AKP’nin kazanacağını iddia ederken “2023'te o seçimin akşamı, bugün Amerika'dan, Avrupa'dan Tayyip Erdoğan'a çelme takmaya çalışanlar Allah biliyor ki içimizi, o akşam Tayyip Erdoğan'ın önünde diz çökecekler" ifadesini kullandı.
Bu sözlerin üzerine eski AKP milletvekili Turhan Çömez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yüzünü kızartacak bir paydşaşım gerçekleştirdi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubu Soylu’ya hatırlatan Çömez “Hazır diz çökmüşken, Trump’ın mektubunu da soruver sana zahmet, bakalım neden Erdoğan’a “aptal olma” demişler.” Diye yazdı.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığı gün ABD Başkanı Donald Trump'ın Trump'ın 9 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a br mektup yazdığı ortaya çıkmıştı. Söz konusu mektuba göre Trump, Erdoğan’a “Sen binlerce kişinin katledilmesinden, ben de Türk ekonomisinin yok edilmesinden sorumlu olmak istemem. Gel anlaşalım. Sert bir adam olma. Aptal olma" cümlelerini kurduğu iddia edildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı