Sultanahmet’te ‘Vakıflar’a ait Arasta Çarşısı esnafına büyük zam

Sultanahmet’te Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait kiralık dükkan fiyatlarına fahiş zam yapılması zor durumda olan Arasta Çarşısı esnafını da büyük sıkıntıya düşürdü.

EKONOMİ 26.12.2022, 16:35
2
Sultanahmet’te ‘Vakıflar’a ait Arasta Çarşısı esnafına büyük zam
AK Parti hükümeti, ev kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlardan sonra %25 zam sınırlamasının ardından okul kantinlerinin kira bedellerine de %25 zam sınırı getirirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sultanahmet'te Arasta Çarşısı'nda faaliyet gösteren dükkanların kira fiyatlarına %400’e varan zam yaptı.
Pandemi döneminde büyük sıkıntılar yaşayan sektörlerden biri de turizm sektörü oldu.
Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul’un Fatih ilçesindeki Sultanahmet Arasta Çarşısı (Arasta Bazaar) esnafına yüzde 400’e yakın orada fahiş kira zammı yaptı.
VGM, Arasta Çarşısı’nda hali hazırda kira bedeli 8 bin lira olan 25 m2 büyüklüğündeki kiralık mülkler için 32 bin TL kira istedi. 
milligazete.com.tr’nin edindiği bilgiye göre, fahiş kira zammının ardından girişimlerde bulunan Arasta Çarşısı esnafı, Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bu durumun düzeltilmesini talep etti.
Arasta Çarşısı esnafı, kira fiyatlarında 5 yılda bir hukuki olarak uygulanan rayiç bedel uygulamasının kafaya göre uygulanmaması, adil olması gerektiğini savunuyor.Güvenlik, elektrik, su, ısınma, temizlik, tamir bakım onarım gibi işletme masraflarını kendi cebinden ödeyen esnafın söz konusu fahiş kira zammı sonrası ne yapacağını kara kara düşünüyor.
Dükkan kiralarına uygulanan fahiş zamla ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ne yönde bir karar alacağı ise merak ediliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı