Suriye’de terörü ABD körüklüyor

Millî Gazete, Türkiye’nin yeni bir harekât mesajı verdiği Suriye’den bildiriyor.

DÜNYA 22.10.2021, 12:15
Suriye’de terörü ABD körüklüyor
2011 yılında başlayan ve yüz binlerce sivilin hayatını kaybetmesine, milyonlarca insanın göç etmesine sebep olan Suriye iç savaşında 10 yıl geride kaldı. Şüphesiz, geçmiş 10 yılda hem en büyük sıkıntıyı çeken hem de en çok tehlike altında olan Türkiye oldu. Suriye’den gelen milyonlarca insana ev sahipliği yapan Türkiye, aynı zamanda PKK’nın Suriye uzantısı PYD ve Amerikan menşeili DEAŞ gibi terör örgütlerine harekâtlar düzenledi. Suriye’nin kuzeyine Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı isimleriyle üç harekât düzenleyen Türkiye, PYD terör örgütünün sınırını tehdit etmesinin ardından yeni bir harekâtın sinyallerini verdi. Millî Gazete olarak bölgedeki durumu incelemek için Suriye’deyiz.

Suriye’de iç savaşın başlamasının ardından binlerce kilometre öteden bölgeye müdahale eden Amerika, “çekileceğim” demesine rağmen hâlâ Suriye’deki varlığını sürdürüyor. Fırat’ın doğusu ve Münbiç’te askeri olarak 900 personelle Suriye’de bulunan ABD, terör örgütü PYD’ye de desteğini kesintisiz sürdürüyor. PYD’li teröristler, bölgede Amerikalı askerlerden izinsiz adım atmazken, ABD’den aldıkları silahları Mehmetçik’e doğrultuyor.

ABD, askeri olarak Fırat’ın doğusunda ve Münbiç’te faaliyet gösteriyor. Suriye’de 900 askeri bulunan ABD’nin bölgedeki asıl görevi terör örgütüPYD’ye destek vermek ve koordine etmek... PYD’yi bölgede maşa olarak kullanan ABD, terör örgütünün üst yönetiminde söz sahibi konumda. Terör örgütünün sözde komutanları, ABD’li komutanlara bilgi vermeden yahut emir almadan hiçbir şekilde hareket etmiyor. Öyle ki teröristler, ABD’den habersiz mevzi bile değiştirmiyor.

Hem ABD hem de Rusya’nın terör örgütü PYD’ye bu kadar destek olmasının arkasında örgütün bölgede “kullanışlı” olması var. Kendi askerlerinin ölmesini istemeyen ABD ve Rusya, bölgede PYD’li teröristleri öne sürüyor. PYD, aldığı mühimmat, finans ve siyasi desteklerden dolayı bölgede her istenileni yerine getiriyor. ABD’den mühimmat desteği alan PYD’li teröristler, bu silahlarla Türk askerine, sivillere saldırılar düzenliyor. Rusya’dan da başta “örgütün alanına karışmama” olmak üzere bazı destekler alan örgüt, Rusya’nın da istediklerini gerçekleştiriyor.

Terör örgütü PKK’dan sonra Suriye uzantısı PYD’ye de kesintisiz mühimmat yardımı yapan ABD, her çeşit silahı teröristlere gönderiyor. Uçak ve tank haricinde her çeşit silah, büyük-küçük roket ve mermileri terör örgütüne gönderen ABD, bu transferi Irak üzerinden gerçekleştiriyor. ABD, Irak ve Suriye sınırında bulunan Al Hol köyünü silah koridoru olarak kullanıyor. El Yarubiye sınır kapısının yakınlarındaki sözde askeri kapıdan binlerce mühimmatı Suriye’ye sokan ABD, terör kamplarına silahların dağıtımını gerçekleştiriyor. Yakın zamanda ısıya duyarlı roketleri de ABD’den alan terör örgütü, bu mühimmatlarla geçtiğimiz hafta iki Özel Harekât polisimizi şehit etti.

Suriye’de Rus destekli Esad rejim askerleri, geçtiğimiz sabah İdlib’e hava saldırısı düzenledi. Eriha ilçe merkezini hedef alan rejim güçleri, okula giden çocukları da katletti. 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Suriye Milli Ordusu yoğun bombardımanla karşılık verdi. İlk belirlemelere göre 30 kişinin yaralandığı saldırıda çok sayıda dükkân da enkaza döndü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı