Süt fiyatına zam bekleyen üreticiye Bakan Nebati'den şok!

Süt fiyatına zam bekleyen üreticiye Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den şok edici bir açıklama geldi.

GÜNDEM 19.06.2022, 11:05
5
Süt fiyatına zam bekleyen üreticiye Bakan Nebati'den şok!
Süt fiyatına zam bekleyen üreticiye Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den şok eden açıklama geldi. Artan maliyetlerden dolayı 15 Mayıs’tan itibaren çiğ süt fiyatı 5.70 liradan 7.50 liraya çıkarılmıştı. Ancak aradan bir ay bile geçmeden yem fiyatlarına gelen zamlardan dolayı süt üreticisini 7.50 lira da kurtarmadığı için çiğ süt fiyatlarında acilen yeni bir artışa gidilmesi talep ederken Bakan Nebati, süt fiyatları artırıldığında yem fiyatlarının da arttığını gerekçe göstererek, süt fiyatlarında bir artışa gidilmeyeceğini söyledi.

Bakan Nebati’nin açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaşan Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, “Nebati Adana’daki toplantıda net konuştu” diyerek bakana destek verdi. Doğru, Nebati’nin konuyla ilgili yaptığı açıklama ile ilgili şunları kaydetti:

Diğer yandan Nebati’nin bu açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösteren Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu da, "Ciğerim yanıyor, ağlamak istiyorum" dedi.
"Faiz sebep enflasyon sonuç tezinden sonra yeni tezi Maliye Bakanı Adana’da açıkladı" diyen Solakoğlu, "yem fiyatının artış sebebi süt fiyatıymış. Süte zam gelince yem arttığı için süte zam gelmeyecekmiş. Gözlerindeki ışıltı daha da artmış. (Kendi Beyanı) Ciğerim yanıyor, ağlamak istiyorum" ifadesini kullandı.
"Çiğ süt fiyatı artınca yemci de zam yapıyor, artış bir işe yaramıyor. Süt/yem paritesi 1.30 olacak diye bir şart yok, şartlara göre değişir, uluslararası böyle bir parite mi var? Biz yemi ucuzlatmalıyız, çiğ sütte fiyat artışı yok!"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı