Son Dakika

Suudi Arabistan'dan kadın hacı adayları için yeni karar

Suudi Arabistan yönetimi aldığı yeni kararla kadın hacı adaylarının yanlarında erkek olmadan da haccı gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

DÜNYA 15.06.2021, 00:00
13
Suudi Arabistan'dan kadın hacı adayları için yeni karar
Suudi Arabistan hacca ve umreye katılacak kadınların yanlarında erkek mahremlerinin bulunması mecburiyetinin kaldırıldığını açıkladı. Karar öncesinde yanında erkek mahremi bulunmayan kadınlar hac ve umre seyahati için kabul edilmiyordu.
Hanefi, Maliki ve Hanbeli mezheplerinde kadınlar erkek mahremi olmaksızın uzun sefere çıkamama kuralı gereği yanlarında erkek mahremleri olmaksızın hacca ve umreye de gidemiyorlar. Şafii mezhebinde ise kadınlar erkek mahremleri olmaksızın güvenilir bir kadın topluluğuyla hacca ve umreye gidebiliyorlar.
Yönetim, karar değişikliğini bir ictihaddan diğer ictihada geçme olarak açıklasa da bu karar değişikliği veliaht Muhammed bin Selman'ın değişim politikalarının bir parçası olarak görülüyor.
Son yıllarda bu gibi değişikliklerin ilmi çalışmalar sonucunda değil ülkenin sosyal yapısını değiştirmeye yönelik siyasi kararlarla gerçekleştirildiğine dikkat çekiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı