Taban maaş çağrısı

Özel sektör Öğretmenleri Sendikası’nın çağrısı ile Ankara’da bir araya gelen özel sektör öğretmenleri, yaşadıkları sorunların çözülmesi için çağrıda bulundu…

GÜNDEM 31.08.2022, 04:35
3
Taban maaş çağrısı
Özel sektörde çalışan öğretmenler, bir süredir birçok soruna rağmen çalışmaya devam ediyor. Her geçen gün de sorunlar artmaya devam ediyor. Öğretmenler düşük ücretler, eksik sigortalar, mobbing gibi sorunlarla çalışmaya devam ederken, kurumlar sorunlara karşı çözüm bulmak yerine öğretmenlerin hakkını vermemeye devam ediyor. Tüm Türkiye’den öğretmenlerin bir araya geldiği eylemde ortak nokta sorunların çözümü için çağrı oldu. Bazı kurumlarda çalışan öğretmenlerin yapılan son asgari ücret zammına rağmen kanun dışı olarak asgari ücret altında bir ücrete tabi tutulması öğretmenlerin tepkisine neden olurken, bu mağduriyete karşı ise taban maaş uygulamasının geri getirilmesi için eylemde çağrıda bulunuldu. Geçmişte uygulanan taban maaş uygulamasının geri getirilerek hak kayıplarının önüne geçilebileceği kaydedildi.
Özel sektörde çalışan öğretmenlerin sorunlarının başında gelen ücret yetersizliğinin yanı sıra öğretmenler birçok sorunla karşı karşıya kaldığına dikkat çekilen eylemde, bazı işverenlerin kanun dışı uygulamalarının da mağduriyetin boyutunun artmasına neden olduğu ifade edildi. Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerin yasal olarak hakkı olan 12 ay sözleşme zorunluluğuna rağmen yaz aylarının başında istifaya zorlanan öğretmenler olduğu hatırlatılan eylemde, öğretmenlerin yaz aylarında işsiz kalmasına sebep olunduğuna dikkat çekildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı