Tabut evlere göz yumdular: İstifa etmemek için direniyorlar!

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, en az 49 bin kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kimsenin istifa etmeyişini kaleme aldığı yazısında eleştirdi

GÜNDEM 18.03.2023, 09:45
Tabut evlere göz yumdular: İstifa etmemek için direniyorlar!
Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, en az 49 bin kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yeniden başlayan imar çalışmaları hakkında, "Hepsinden daha elim ve vahimi ise, dayanıksız binalara senelerce ruhsat verip, hiçbirini denetlemeden milyonlarca insanın tabut evlerde yaşamasına göz yumduktan sonra, o ihmalin bir numaralı sorumlusu olan bakanlara, kurumlara, bürokratlara ve hatta müteahhitlere yeniden imar görevi vermek… Yani, bütün ameliyatlarında hastalarını kaybeden cerrahın sırtını sıvazlayıp, ona yeniden ameliyat izni vermek…" yorumunu yaptı. 
Karaalioğlu, şöyle devam etti.
"Tamamı istifa edip köşeye çekilmesi gereken kadrolar; yine eskisi gibi akşamdan sabaha karakalem çizilen planlara göre yeni binalara yapacaklar. Değil inşaat yapmak, yaptırmak; inşaat alanına yaklaştırılmaması gereken adamlar Türkiye’yi yeniden imar edecekler!
Asrın felaketini yaşadık da aldığımız ders bu mudur? Yaramız hala kanarken anlaya anlaya bunu mu anladık? Bırakın yargılamayı, istifayı bile üzerine kondurmayan kadrolara aynı hatayı yapmaları için bir daha imtiyaz ve imkan tanımak mı vardığımız yer? Bu ülkede acıdan, ihmalden, felaketten ders almak ayıp olmalı, başka izahı yok." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı