Tağşişli Genel müdür TBMM gündeminde 

Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Tarım Kredi Marketleri’nin başına atanan Yavuz Mehmet Bulut ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ihlal kararını TBMM gündemine taşıdı.

GÜNDEM 23.01.2022, 04:35
18
Tağşişli Genel müdür TBMM gündeminde 
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait Tarım Kredi Marketleri’nin başına genel müdür olarak atanan ve kamuoyunda tağşişli genel müdür olarak bilinen Yavuz Mehmet Bulut ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ihlal kararını Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) gündemine taşıdı. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Karaduman, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tağşişli genel müdürü korumak için TBMM’den bilgi sakladığını dile getirerek, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u göreve çağırdı.

Karaduman, Anayasa Mahkemesi’nin tağşişli genel müdür ile ilgili çıkan haberlere verdiği erişim engelini kaldırarak, söz konusu bazı kararlarla getirilen erişim engellerine ilişkin “ihlal kararı” verdiğini hatırlatarak, “Tarım Kredi Kooperatifleri Marketleri’nin başına genel müdür olarak atanan Yavuz Mehmet Bulut’un daha önce kurucu ortağı olduğu şirketlerin gıda sahtekârlığı yaptığı hakikatini gündeme Milli Gazete ve bizler getirmiş olduk. Bunun neticesinde 2020’de Tarım ve Orman Bakanlığı’na bunun üzerine soru önergesi yönelttik. Tarım ve Orman Bakanlığı, önergede bahsi geçen iddialar gerçeği yansıtmamakta olup konu hakkında gerekli kamuoyu duyurusu 20.04.2020’de kurumun web sitesinde yapılmıştır. Demiş ki; Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında olumsuz algı ve imaj oluşturmaya yönelik haksız ve gerçeğe aykırı haberler hakkında yargı süreci devam etmektedir. Aynı sorular CİMER’e soruldu. CİMER verdiği yanıtta bu iddiaları doğrulattı. Tarım Kredi Marketleri’nin başına atanan kişinin gıda sahtekârı olduğunu verdiği bilgelerle onaylamış oldu” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı