Taha Akyol: Emekli amirallerin ‘sübliminal’ darbe girişimi

Taha Akyol, Karar'daki bugünkü köşe yazısında, “İktidar ve Türkiye’deki anayasal nizam, hiçbir ‘yetki’si olmayan 104 emekli amiralin bildirisiyle tehlikeye girecek kadar kırılgan mıdır?” yazdı.

GÜNDEM 06.04.2021, 07:55
7
Taha Akyol: Emekli amirallerin ‘sübliminal’ darbe girişimi
Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, Montrö Bildirisi ve “sarıklı general” konusu hakkında bir bildiri yayımlayan 104 amiralin hiçbir yetkisi olmadığını ifade ederken “İktidar ve Türkiye’deki anayasal nizam, 104 emekli amiralin bildirisiyle tehlikeye girecek kadar kırılgan mıdır?” diye sordu.
Akyol, bugünkü “Emekli amirallerin ‘sübliminal’ darbe girişimi” başlıklı köşe yazısında “Emekli amirallerin bildirisinde ortaya koydukları dil ve tavır ise son derece sorunludur” görüşünü dile getirdi.
Bildirinin Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil edecek bir unsur taşımadığının altını çizen Akyol, “Amiraller sadece Montrö’nün önemini ve değerini anlatan ve bir amiralin tarikat müridi olmasını eleştiren makul bir bildiri yayınlasalardı bu toz duman ortaya çıkmazdı” dedi.
Akyol, ayrıca şu ifadeleri kullandı:
İktidar ve Türkiye’deki anayasal nizam, hiçbir “yetki”si olmayan 104 emekli amiralin bildirisiyle tehlikeye girecek kadar kırılgan mıdır? Bu nasıl bir vehim böyle? Resmi internet sitesinde yayınlanan ve iktidar medyasının manşetlerinde yer alan şu sözlere bakın: “15 Temmuz’a 103 gün kala 103 hadsizin verdiği mesaj!..”
Sık sık söylenen gizli kaos planlarını, darbe hazırlıklarını, dış güçlerin saldırılarını, hainlerin komplolarını deşifre etmek için “ebced hesabı”na da başvursak nasıl olur?! Yahut “remil” mi atsak?! Bu ülkede “sübliminal darbe mesajı verdiler” denilerek yazılan iddianamelerle insanlar müebbed hapisle yargılandı, yıllarca tutuklu kaldılar! İktidar bir taraftan böyle vehim ve komplo teoriyle, diğer taraftan kaybettiği oyları tutmak için Türkiye hakkında çok vahim bir tablo çiziyor: Beşinci kolların cirit attığı, dış güçlerin sürekli saldırdığı, ekonomisine sabotajlar yapılan, yedi düvelin saldırılarıyla boğuşan bir ülke! Ve iktidar “zevzek” bir bildiriden “darbe tehlikesi” de üretip bu hazin tabloya ekledi! Böyle bir ülkeye gelin de yatırım yapın!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı