Son Dakika

Tahir Elçi cinayeti duruşması ertelendi! Davutoğlu detayı...

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetiyle ilgili 3’ü polis 4 kişinin yargılandığı davanın 4’üncü duruşması görüldü. Mahkeme dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun dinlenmesi talebini reddetti.

GÜNDEM 12.01.2022, 16:05
4
Tahir Elçi cinayeti duruşması ertelendi! Davutoğlu detayı...
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili davanın 4. duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
Bugünkü duruşmaya Elçi ailesi ve avukatları, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve baro başkanları, avukatlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Sanık polisler ve müdafileri duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.
Mahkeme, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun olaya ilişkin ilgili bilgisi olmadığı gerekçe gösterilerek tanık olarak dinlenilmesi talebinin reddine, savcı K.K. hakkında yapılan suç duyurusu talebinin reddine, sanıkların tutukluluk taleplerinin reddine, ihbar mektubu ve içeriğinde adı geçen polis memurlarının dinlenilmesi taleplerinin reddine karar verdi. Duruşma 15 Haziran’a ertelendi.
İddia makamı, tutuklama taleplerinin reddi ile önceki celse verilen ara kararların yerine getirilmesi yönünde mütalaada bulundu.
Elçi ailesi avukatları, tanıklık yapan kişilerin beyanlarına itibar edilmemesini ima eden duruşma savcısının tutumunun hatalı olduğunu, her bilginin önemli olduğunu, yasa gereği soruşturma başlatılması gerektiğini beyan etti.
Mahkemeye ara verilmesinin ardından kararını açıklayan mahkeme, TBB’nin müdahillik talebini kabul ederken sanıkların tutuklanması talebini ise reddetti. Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesi istemi de reddedildi.
Bir sonraki duruşma 15 Haziran 2022’de görülecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı