Taksim bombacısı Albashır terör örgütüyle nasıl taşındığını anlattı

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashır polise verdiği ifadede, terör örgütü YPG’ye nasıl katıldığını anlattı. Albashır, 2017 yılında tanıştığı arkadaşı vasıtasıyla YPG'ye katılmış.

GÜNDEM 17.11.2022, 12:15 17.11.2022, 12:25
5
Taksim bombacısı Albashır terör örgütüyle nasıl taşındığını anlattı

İstanbul’daki İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı terör saldırısını düzenleyen kadın terörist Ahlam Albashir'in de aralarında olduğu 50 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri biten Albashir’in de aralarında bulunduğu 49 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi. Azez’de yakalanan Hüsam kod adlı teröristin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor. Albashır, terör örgütü YPG ile nasıl tanıştığını anlattı.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıyı düzenleyen PKK/YPG’li terörist Ahlam Albashir, polise verdiği ifadede örgütle nasıl tanıştığını anlattı. Albashir, “YPG ile tanışmam, 2017 yılında Münbiç’te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım ve onunla sevgili oldum. Bana, mensubu olduğu YPG'den bahsetti. Sonra Ahmet Cerablus’a gitti, arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı, görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmet A.’nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı.” dedi.  
Öte yandan, Ahlam Albashir ile karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan’ın kaldığı evin ve çalıştıkları tekstil atölyesinin sahibi Ferhat Habeş’in de terörle bağlantısı olduğu belirlendi. Sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı da ortaya çıkan Habeş'in, Kobani’den aldığı talimatla Albahsir ve Bilal Hassan’ı evinde misafir ettiği öne sürüldü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı