Son Dakika

Taksim'e bombayı bırakan teröristin ifadesi: Talimat gelince bombayı..

İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'ın ifadesi ortaya çıktı. Albashır, "Talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım." dedi.

GÜNDEM 16.11.2022, 16:40 16.11.2022, 18:41
6
Taksim'e bombayı bırakan teröristin ifadesi: Talimat gelince bombayı..

6 kişinin öldüğü 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısını düzenleyen Ahlam Albashır, ifadesinde patlama gününü anlattığı ve "talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım" dediği öne sürüldü. 
İstanbul'un en işlek noktalarından biri olan İstiklal Caddesi’nde pazar günü meydana gelen terör saldırısında 6 kişi yaşamını yitirirken 81 kişi yaralandı.
Bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir'in saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğine dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
Saat 15.17'de Taksim Meydanı'nda yürüyen ve İstiklal Caddesi'ne giriş yapan Ahlam Albashır, saat 15.30'da İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı banka oturdu. 40 dakika boyunca bankta oturarak vakit geçirdi.
İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah'ın haberine göre, Ahlam Albashır ile birlikte hareket eden bir örgüt üyesi, Albashir'ın bankta otururken fotoğraflarını çekti ve hemen Albashır ile firari Bilal Hassan'ın İstanbul'a gelişini sağlayan ve Kobani’den saldırının talimatını veren "Hacı" kod adlı kişiye gönderdiği aktarıldı.
Ahlam Albashır talimatı bekledi. Fotoğrafları inceleyen "Hacı" kod adlı PKK'nin sorumlusu talimatı verince Albashir bombayı banka bıraktı ve kaçtı. 
Resmi ifadesine bugün başlanması planlanan ve yakalandıktan sonra kendisiyle alınan ilk ifadesinde yaşananları bu şekilde anlatan Ahlam Albashır'ın "Talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım" dediği öne sürüldü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı