Taksim saldırısındaki kritik isim tutuklandı

Taksim saldırısını planlayan Bilal Hassan'ı yurtdışına kaçıran Hazni Gölge, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan tutuklandı.

ASAYİŞ 13.01.2023, 20:00
Taksim saldırısındaki kritik isim tutuklandı
Taksim'de eli kanlı terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği hain saldırıda 6 kişi şeht olmuş 81 kişi de yaralanmıştı. Türkiye'yi hüzne boğan hain saldırı sonrası harekete geçen ekipler, bombayı bölgeye bırakan kadını ve ona yardımcı olan kişileri düzenlediği operasyonla kıskıvrak yakalamıştı. Saldırının planlayıcı olduğu tespit edilen Bilal Hassan'ın da peşine düşen ekipler, Hassan'ın yurt dışına kaçtığını ve ona da Hazni Gölge adlı teröristin yardım ettiğini tespit etti. Geçtiğimiz günlerde açıklamalardan bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hassan'ın kaçmasına yardım eden Gölge'nin Bulgaristan'da yakalandığını ve Türkiye'ye teslim edildiğini açıklamıştı. 
Emniyet görevlilerince teslim alınan ve İstanbul'a getirilen şüpheli Gölge, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Burada ifadesi alınmak üzere Savcılığa çıkarılan şüpheli Gölge, ifadesinin ardından 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hazni Gölge, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı