Son Dakika

Talha Uğurluel: Herkesi kandırdıkları dönemde ben dışarıdaydım

Talha Uğurluel, 6 yıl 3 ay hapis cezası aldığı duruşmada FETÖ'nün yasaklı yazarı olduğunu söyleyerek "herkesi kandırdıkları dönemde ben dışarıdaydım" dedi.

GÜNDEM 15.06.2021, 12:10
32
Talha Uğurluel: Herkesi kandırdıkları dönemde ben dışarıdaydım
İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tarihçi Talha Uğurluel, FETÖ üyeliği suçlamasından 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda gerçekleştirilen duruşmada savunma yapan Talha Uğurluel, FETÖ ile bir ilişkisi olmadığını belirterek FETÖ'nün en güçlü olduğu dönemde dahi kendileriyle yan yana gelmediğini vurguladı. FETÖ'nün yasaklı yazarı olduğunu ve kendileriyle ilgili hiçbir toplantıya davet edilmediğini söyleyen Uğurluel, "Artık internette ismimin karşısında saça sapa şeyler yazmasın. 15 Temmuz'dan sonra TBMM'de üç defa konferans verdim. Bende en küçük bir leke olsa bunlar olmazdı herhalde. Birileri ısrarla beni FETÖ ile yan yana getirmek istiyor. Ben kimsenin adamı olmadım." ifadelerini kullandı.
Tarihçi Yazar Talha Uğurluel, İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapmış olduğu savunmada, FETÖ'ye yönelik tepkilerini kendilerine defalarca söylediğini kaydetti. FETÖ'nün 2007 sonrası kendisini hiçbir konferansa çağırmadığını aktaran Uğurluel, "Ölene kadar doğru düzgün tarih anlatmaya ve kitap yazmaya devam edeceğim. Ben onların döneminde itildim, kakıldım. Bu adamların herkesi kandırdığı dönemde ben dışarıdaydım. Tek ricam ben artık topluma rahat rahat hizmet etmek istiyorum." diye konuştu. Uğurluel, açıklamasında toplum nezdinde hiçbir sıkıntı yaşamadığını ve bir kişinin dahi kendisine kaşını çatmadığını da ifade etti.
Talha Uğurluel'in avukatıHakan Tunçkol da yapmış olduğu açıklamada müvekkilininin FETÖ'yü öven tek bir kitabı olmadığını söyledi. Uğurluel'in FETÖ'nün en güçlü olduğu dönemde örgüt tarafından hain ilan edildiğini dile getiren Tunçkol, Müvekkilim Türkçe Olimpiyatlarına davet edilmedi, FETÖ içerisinde kitaplarının okunması yasaklandı. Müvekkilimin hiçbir zaman 'örgütün tarihçisi' ya da 'örgütün yazarı' kimliği olmadı. Talha Uğurluel, FETÖ'nün hain ilan ettiği yazardır." dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı