Talha Uğurluel kimdir?

Tarihçi, yazar Talha Uğurluel tarih alanında kitapları ve programları ile tanınıyor. Seminerler, atölyeler ve geziler düzenleyen Talha Uğurluel'in hayatı merak ediliyor. Peki, Talha Uğurluel kimdir?

GÜNDEM 15.06.2021, 18:05
25
Talha Uğurluel kimdir?
Talha Uğurluel genç yaşına rağmen tarih alanında kısa sürede takip edilen isimler arasında yerini aldı. Tarih ve sanat tarihi bölümünde de akademik çalışmalarda bulunan Talha Uğurluel halen tarih atölyeleri, seminerler ve yurtiçi-yurtdışı gezilerde profesyonel olarak rehberlik hizmeti veriyor. Bir süre FETÖ'ye "üye olduğu" gerekçesiyle cezaevinde kalan Talha Uğurluel nisan 2019 yılında tahliye oldu. Talha Uğurluel'in eşinin kim olduğu zaman zaman merak edilenler arasında yer aldığı gibi Talha Uğurluel kaç yaşında nerelidir gibi sorular da merak ediliyor. Talha Uğurluel'in kitapları ve hayatı hakkında daha fazla bilgi Talha Uğurluel kimdir biyografi içeriğimizden okuyabilirsiniz...

Tarihçi, yazar ve profesyonel rehber olan Talha Uğurluel tarihi anlatan kitap çalışmaları ile öne çıkıyor. Talha Uğurluel, 13 Ağustos 1976 yılında Manisa Demirci’de dünyaya geldi. 1997 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin tarih bölümünde mezun olmuştur.
Tarih bilgisini özel radyolarda 8 yıl boyunca dinleyicisiyle paylaştı. 14 kitap çalışmasına imza atan Talha Uğurluel’in kitapları ilgiyle takip edildi.
Yerli ve yabancı dergilerden makaleleri yayımlandı. Çanakkale, Edirne, Kanuni Sultan Süleyman, Mekke ve Medine tarihi konularından belgesel çalışmaları yaptı.
Mukaddes Emanetler, Timur'un Tüzükatı, Barbaros Hayreddin Paşa'nın Hatıratı ve Harp Mecmuası eserlerinin editörlüğünü yaptı.
FETÖ’ye “üye olduğu” gerekçesiyle yargılandı. Cezaevinde bulunma sebebinin Beyza T. adlı bir kişi olduğunu, bu kişinin kendisini sürekli rahatsız ettiğini söyleyen Talha Uğurluel, savunmasında “Bu kadına ilgi göstermedim. Ancak kendisi bana sürekli samimi olarak yaklaşmaya başladı. Sahte hesaplarla eşimi de rahatsız etmeye başladı. Bazı haber portallarına para vererek, benim FETÖ ile ilişkim olduğuna dair haberler yaptırmaya başladı. 'Kudüs'e FETÖ'cüleri kaçırıyor' ve 'Talha Uğurluel'in plakası FG' tarzındaki haberleri bu kadın yaptırttı. Haberlerdeki gizli tanık da bu kadındır.” şeklinde beyanda bulundu.
Bir süre cezaevinde kalan Talha Uğurluel, 24 Nisan 2019 yılında cezaevinden oy çokluğuyla tahliye edildi.  
Muhtelif turizm acentalarında profesyonel turist rehberliği yapan Uğurluel, yerli ve yabancı turistlere kültür gezileri düzenliyor.
Uğurluel halen Youtube kanalında tarih üzerine programlar yapıyor.
Tarih atölyeleri de düzenleyen Uğurluel, Yurtiçi ve yurtdışında eğitim seminerlerine konuşmacı olarak katılıyor.
Talha Uğurluel, Habertürk TV’de bir süre ekrana gelen “Öteki Gündem” programının danışmanlığını yaptı.
TRT Radyo 1’de “Konuşan Tarih” programını sundu.
Gazi Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde akademik çalışmalarda bulundu.

Talha Uğurluel’in eşi Gülfidan Uğurluel’dir. Uğurluel’in çiftçinin bir kız bir erkek evlatlardı vardır. Uğurluel’in eşi Gülfidan Uğurluel, Osmanlı mutfağının yemeklerini Mart 2020 yılından beri Youtube’da “Saray Mutfağı” adıyla içerikler üretiyor.  
Talha Uğurluel’in kitapları şöyle:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı