Tansu Çiller belediyenin mührünü umursamadı: Kaçak inşaata devam etti!

Eski Başbakan Tansu Çiller'in Kuşadası'ndaki kaçak inşaatı, belediye tarafından mühürlenmesine rağmen hız kesmeden devam ediyor. Yapılan kontrollerde, inşaatta çalışmaların devam ettiği fotoğraflandı.

GÜNDEM 30.03.2023, 21:50
2
Tansu Çiller belediyenin mührünü umursamadı: Kaçak inşaata devam etti!
Eski Başbakan Tansu Çiller'in Kuşadası'ndaki çiftliği, kaçak inşaat tartışmalarıyla bir kez daha gündeme geldi. Çamtepe Mevkisi'ndeki 90 dönümlük arazide yürütülen inşaat çalışmaları, Kuşadası Belediyesi'nin müdahalesine rağmen sürüyor. İmar planlarına aykırı, izinsiz ve ruhsatsız yapılan inşaatın temeli bir ay önce atıldı. Ancak belediye ekipleri, inşaatın imar değişikliği gerektirdiğini belirterek, tutanak altına aldı ve mühürledi.
Çiller ailesi, mühürlenen inşaat için ruhsat başvurusunda bulundu. Ancak çiftlik imar planlarının yapılan imalata uygun olarak değiştirilmesi gerektiği ortaya çıktı. Başvuru, imar değişikliği sürecinin uzun olması ve belediyenin yeni ruhsat izni vermeme kararı nedeniyle takıldı. İnşaatın, yaz aylarına yetiştirilmesi için hızlı bir şekilde çalışıldığı gözlemlendi.
Çiftlikteki kaçak yapılaşma tartışmaları ise yıllardır devam ediyor. Çocuklarının dadısı adına aldığı arazi üzerine kaçak yapılar yaptıran Çiller, sonrasında araziyi üzerine geçirdi. Bu yapıların da izinsiz ve ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Ancak Çiller, bu yapıların yasal hale getirilmesi için uğraş vermiyor. Kuşadası Belediyesi, inşaatın durdurulması için çeşitli yasal girişimlerde bulunuyor.
Eski Başbakan Tansu Çiller'in kaçak inşaatına tepkiler ise devam ediyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, Çiller'in yıllardır devam eden kaçak inşaatına karşı çıkıyor. Sosyal medyada da #ÇillerinKaçakİnşaatıEtikDeğil etiketiyle paylaşımlar yapılıyor.
Çiller'in kuşakları aşan siyasi etkisi, inşaatın sürmesindeki ana sebep olarak gösteriliyor. Kuşadası Belediyesi'nin tüm müdahalelerine rağmen inşaatın devam etmesi, bu güçlü siyasi etkinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı