Tansu Çiller'den bomba açıklama: Parti kuracak mı? Net cevap verdi

Bir süredir yeniden siyasete döneceği konuşulan Eski Başbakan Tansu Çiller gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 11.05.2022, 21:00
6
Tansu Çiller'den bomba açıklama: Parti kuracak mı? Net cevap verdi
Bir süredir medyada ve kamuoyunda yeniden siyasete döneceği konuşulan Eski Başbakan ve Doğru Yol Partisi Tansu Çiller'in Cumhuriyet TV'ye açıklamalarda bulundu. İşte Çiller'in verdiği demeçten dikkat çeken noktalar: 
Merkez sağın olmadığını vurgulayan Tansu Çiller, yeni bir oluşuma dikkat çekti. Cumhur İttifakı'nı 'bir merkez sağ oluşumu' olarak görmediğini söyleyen Çiller, şunları söyledi:
Türkiye'nin ciddi bir parçalanma sinyali verdiğini ve bu parçalanmayı yenmenin yegâne yolunun merkez sağ olduğunu ileri süren Çiller, ''Merkez sağı mutlaka tekrar bulmalıyız. Çünkü merkez sağ her tarafı birlikte toparlayan bir kurumdu, bir çimento gibiydi. Yani bunu baklava olarak düşünün, ağız tadı bütün Türkiye'ye uyan bir baklava. İçine oradan buradan birtakım şeyleri koyup, ''Biz merkez sağız'' demekle merkez sağ olunmuyor. Türkiye'nin her tarafını kucaklayan ve sadece çoğunluk haklarını değil; azınlık haklarını da düşünen büyük bir gelenek'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı