Tantan'dan flaş sözler: Sedat Peker'in mesajının şifrelerini açıkladı

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan suç örgütlerine yönelik operasyonları ve Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 04.05.2021, 13:05
15
Tantan'dan flaş sözler: Sedat Peker'in mesajının şifrelerini açıkladı
Eski İçişleri Bakanı ve YURT Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan suç örgütlerine yönelik operasyonları ve kripto vurgunların iç yüzünü açıkladı.
Tantan, OdaTv’den Hazar Şahsuvar’a, geçtiğimiz günlerde YouTube üzerinden açıklama yaparak eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı hedefine alan Sedat Peker’in açıklamaları hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
Sedat Peker'in “Kendisine saygı duyduğum bazı devlet büyüklerim yapılan haksızlığın farkındayız. Nisan ayında ülkede bir çok değişikliğin olacağını ve benim Türkiye’ye davet edileceğim söylendi” açıklamasına değinen Tantan “Siyasetçinin kirli ve kimliksiz hergün fotoğraflarda ortaya çıkıyor. Tabi onlar siyasetçilerle iç içe oldukları için bildikleri şeyler vardır” dedi.
HEDEFTE KİM VAR?
Peker’in videosunda bulunan ‘Omerta: Suskunluk Yasası’ kitabı ve 3 zarf ile “Konuşurum” tehdidinde bulunduğu iddialarıyla ilgili ise Tantan “Herhalde kendisi de onu ifade ediyor. Mesajının sahibi ise ona kim koruma polisi vermişse, Beykoz ormanlarında o konutu kim vermiş, kim izin vermişse tehdit onadır, başkasına değil” değerlendirmesinden bulundu.
KRİPTO VURGUNLARI
Kripto vurgunlarıyla ilgili Tantan bu işin yasal alt yapısı olmadığını kaydederek şunları söyledi:
“Dünya dijital sisteme geçiyor. Yasalarda boşluklar var. Bugün yapılması gereken şey kolluk ve istihbarat teşiklatılarının görev tanım ve tariflerini dijital dünyanın ihtiyaçlarına göre yeniden belirlenmesi gerekiyor.”
MAFYA, SİYASET, KRİPTO PARA EKSENİNDEKİ KİRLİ İLİŞKİLER NELER?
Kripto para vurgunları kapsamında siyasilerin mafya ile içiçe olduğunu kaydeden Tantan şu ifadeleri kullandı:
"Onlar siyasiler ve mafyamsı yapılarla birliktedir. Dikkat ederseniz geçmişte mafyamsı yapılar, şöyle diyelim bir şekilde kullanılan insanlar süreç içerisinde farklı şekillerde kullanıldığı için de o insanlarda kendi ve yandaşlarını geçindirmek için yeniden sahneye çıkartırdılar ve yaşama devam etmek istiyorlar. Bunlar da yasal boşluklardan istifa ederek kendi güçlerini artıemak istiyorlar. bunlar devletin desteği olmadan yurtiçi ve yurtdışında nefes dahi alamazlar." 
ANADOLU SERMAYESİ ÇÖKTÜ
Ayrıca AKP'nin ekonomi politikalarının Anadolu sermayesini çökertiğini, yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların Türk insanına reva görüldüğünü söyleyen YURT Partisi Genel Başkanı Tantan, "Yolsuzlukla mücadale edemeyen yolsuzluk yapanı arşivleyerek süreç içinde tehdit ederek kullanan siyasi bir zihniyet var" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı