Tanzim Market İşçileri: Ücret Garanti Fonu'ndan hakkımızı verin

Tanzim Market işçileri, Ücret Garanti Fonu’ndan “kamu kaynaklarını zarara uğratmamak” adına yararlanamayacaklarını anlatan konkordato komiserlerine kırmızı kart gösterdi. 

EKONOMİ 23.11.2021, 22:35
13
Tanzim Market İşçileri: Ücret Garanti Fonu'ndan hakkımızı verin
2 aylık maaşları, fazla mesai, yol, yemek ücretlerini alamayan işçiler, Mağaza Market-Sen Tanzim Market İşçileri Koordinasyonu İstanbul'da Gaziosmanpaşa Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.  Mağaza Market-Sen Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Doğan Can Aras, konkordato komiserlerinin tutumuna karşı kırmızı kart gösteriyoruz” dedi. 
Aras’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Tanzim Market işçileri çalıştı, emek verdi; hakları gasp edildi. Şimdi patronları ortada yok. Şirket konkordato ilan etti. Konkordato komiserleri bize ne dedi biliyor musunuz? Batan şirketin çalışanlarının parasını kamunun, devletin kasasından ödeyemeyiz. Neden, çünkü devlet, hakları gasp edilen işçilerin parası o fondan ödenirse zarar ediyormuş. Bizler buradan Mağaza Market-Sen olarak sesleniyoruz: İflasta da konkordatoda da işçilerin yanında olun."
Basın açıklamasında konuşan Tanzim Market işçileri haklarını istediklerini ve alana kadar da mücadele edeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı